3 alimente delicioase cu conținut ridicat de antioxidanți

0
712
Antioxidanții sunt compuși produși în corpul tău ce se găsesc și în câteva alimente. Aceștia ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva agenților dăunători pentru celulele corpului nostru, agenți cunoscuți și sub numele de radicali liberi.
 

Când se acumulează radicalii liberi, pot provoca o stare cunoscută sub denumirea de stres oxidativ. Acest lucru vă poate deteriora ADN-ul și alte structuri importante de la nivelul celulelor, cu repercusiuni de neimaginat.

Din păcate, stresul oxidativ poate crește riscul de boli cronice, cum ar fi cele cardio-vasculare, sau cele metabolice și chiar de cancer. Din fericire, o dietă bogată în antioxidanți poate ajuta la creșterea nivelului de antioxidanți din sânge pentru a combate efectele nedorite și a reduce riscul acestor boli, iar experții de la Wellnessist te pot ajuta să integrezi în dieta personală cât mai multe dintre aceste alimente benefice.

Pentru a putea știi care bucate au conținut mai mare de antioxidanți, oamenii de știință au implementat mai multe teste, printre care se numără și metoda FRAP . Aceasta măsoară conținutul de antioxidanți din alimente în funcție de cât de bine poate neutraliza un radical liber specific. Cu cât este mai mare valoarea FRAP, cu atât mai mulți antioxidanți conțin alimentele.

Iată  3 produse delicioase, bogate în antioxidanți.

1.Ciocolată neagră

Ciocolata neagră are mai multă cacao decât ciocolata obișnuită, precum și mai multe minerale și antioxidanți ceea ce o plasează în lista produselor sănătoase la care probabil nu te-ai fi așteptat..

Pe baza analizei FRAP, ciocolata neagră are până la 15 mmoli de antioxidanți per 100 grame. Acest număr este chiar mai mare decât conținutul afinelor, care conțin până la 9,2 mmoli de antioxidanți la aceeași cantitate.

Mai mult decât atât, antioxidanții din cacao și ciocolata neagră au fost asociați cu beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi scăderea inflamației și a factorilor de risc pentru bolile de inimă.

De exemplu, o analiză a 10 studii a cercetat legătura dintre aportul de cacao și presiunea arterială atât la persoanele sănătoase, cât și la cei cu tensiune arterială ridicată.

Consumul de produse bogate în cacao precum ciocolata neagră a redus tensiunea sistolică (valoarea superioară) cu o medie de 4,5 mmHg și tensiunea arterială diastolică (valoarea mai mică) cu o medie de 2,5 mmHg.

2.Afine

Deși sunt sărace în calorii, afinele sunt pline cu nutrienți și antioxidanți. Conform unei analize FRAP, afinele au până la 9,2 mmoli de antioxidanți la 100 grame. Mai multe studii sugerează chiar că afinele conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre toate fructele și legumele consumate în mod obișnuit.

Cercetătorii au sugerat că antioxidanții din afine pot fi responsabili pentru întârzierea degradării funcțiilor creierului care are loc odată cu vârsta. În plus, antioxidanții din afine , în special un tip numit antocianine, s-au dovedit a reduce factorii de risc pentru boli de inimă, scăderea nivelului de colesterol LDL „rău” și tensiunea arterială.

3.Boabe Goji

Fructele de pădure Goji sunt fructele uscate provenite de la două plante înrudite, Lycium barbarum și Lycium chinense . Fac parte din medicina tradițională chineză de peste 2.000 de ani.

Fructele Goji sunt adesea comercializate sub formă de superfood, deoarece sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți . Pe baza unei analize FRAP, fructele de goji conțin 4,3 mmoli de antioxidanți per 100 de gram.

În plus, fructele de goji conțin antioxidanți unici cunoscuți sub formă de polizaharide Lycium barbarum . Aceștia au fost asociați cu un risc redus de boli de inimă și cancer și pot ajuta la combaterea îmbătrânirii pielii.

Pentru a te bucura cât mai mult de viață, ai nevoie de un organism sănătos. În concluzie, asigură-te că faci suficient sport, bea multă apă și hrănește-te cu produse naturale, iar corpul tău va avea grijă să te răsplătească.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.