Hormonii au un rol important în dragoste, atracție și stabilirea de legături. Atunci când există un dezechilibru în nivelurile de hormoni, ne este mult mai dificil să stabilim o legătură sau să creăm conexiuni semnificative. Nivelurile scăzute de estrogen și testosteron scad libidoul, un factor ce-ți va influența în sens negativ relația.
Din păcate, nu ne putem schimba ADN-ul, însă specialiștii spun că adoptarea unei vieți sănătoase poate influența genele să acționeze diferit. În concluzie, dacă genele tale nu reacționează așa cum îți dorești, nu înseamnă că trebuie să-ți accepți soarta. Întotdeauna există lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți starea. Iată cum îți poate afecta ADN-ul viața amoroasă:
Poate determina dacă ești în căutarea unei relații sau îți place să fii singură
Există mulți factori care pot determina dacă o persoană se va îndrăgosti sau nu, însă un studiu din 2014 publicat în Scientific Reports a vrut să afle dacă ADN-ul influențează aceste aspecte. Când un om se îndrăgostește, nivelul de serotonină din creier crește pentru a influența crearea unei conexiuni. Însă o anumită genă, 5-HT1A, scade nivelul de serotonină și influențează în sens negativ legăturile interpersonale, făcându-le inconfortabile. Pentru studiu, cercetătorii au testat fire de păr de la 500 de studenți și i-a întrebat dacă sunt implicați într-o relație. Aceștia au descoperit că persoanele care aveau în gene alele G, rezultatul genei 5-HT1A, erau singuri.
Îți alegi parteneri care îți seamănă
Se pare că părțile opuse nu se chiar atrag. Un studiu din 2017 publicat în Nature Human Behaviour a arătat că, de obicei, căutăm parteneri care…