A face sex sau a face dragoste? Care este diferenta ?

2
2869

Oare care este diferenta intre a face sex si a face dragoste ? Este o intrebare care macina din ce in ce mi multi tineri din Romania zilelor noastre.

Din păcate castitatea nu mai este demult un cuvânt la modă, din contra am putea spune că la un anumit nivel s-a ajuns ca virginitatea să devină o realitate ruşinoasă pentru multe dintre femei. Acum fiecare doreşte să experimenteze mai mult, mai repede, mai diferit. Chiar dacă educaţia sexuală nu există aşa cum ar trebui (în care fetele tinere să stea faţă în faţă cu nişte specialişti care ştiu să explice concret şi direct tot ce e normal la o anumită vârstă şi cât trebuie permis într-o relaţie), poate că nici mass media nu ajută, fiindcă vinde sexul pe mărunţiş. A devenit o chestie atât de normală, încât nici nu înţelegi de ce ar mai trebui să aştepţi. Însă, poate cel mai trist e faptul că multe tinere ajung femei mature şi tot nu ştiu care e diferenţa dintre sex şi dragoste. Iar dacă ştiu, oricum e doar la nivel teoretic, fiindcă în practică experimentează tot situaţii sumbre şi periculoase. Aşa se întâmplă când nu suntem conştiente de valoarea corpului nostru şi îl lăsăm pe mâna oricui.

Actul sexual

Lăsând la o parte punctele moralizatoare, ar trebui să ştii că şi din punct de vedere raţional, nu este acelaşi lucru să faci sex şi dragoste. Astăzi, normele sociale ne împing să facem cât mai mult sex şi să investim tot mai puţin timp şi efort în dragoste. Pentru bărbaţi aventurile sunt o dovadă de bărbăţie şi vitalitate, în timp ce pentru femei, un moment de plăcere. Nici nu mai contează că v-aţi cunoscut acum 3 ore într-un club, unde nici nu v-aţi văzut bine din cauza fumului de ţigară. Important e că vă lăsaţi conduşi de dorinţă şi pasiunea de moment. Sexul nu este rău, dar devine un act biologic lipsit de sens, atunci când tot ce dorim e să „cumpărăm plăcerea sexuală”. Prin urmare sexul în astfel de condiţii e doar o experienţă, iar cealaltă persoană ne serveşte pe post de jucărie sexuală. Dacă eşti o femeie matură, cântăreşte bine situaţia. Chiar merită să rişti o sarcină nedorită şi o boală cu transmisie sexuală pentru o partidă de sex?

Dragostea

Cu toate astea, să faci dragoste este una din cele mai frumoase experienţe din viaţa unei femei, pentru că primeşti plăcerea din partea bărbatului iubit şi oferi dragoste partenerului tău de viaţă. Corpul vostru se mişcă altfel, se simte altfel, într-un mod mult mai tangibil, mai plăcut atunci când inima voastră experimentează o dată cu corpul. Când faci dragoste, fiecare centimetru de piele este răsfăţat şi fiecare parte a corpului simţi că pulsează. Există o mie şi una de motive pentru a nu face sex… A face dragoste este în mâinile tale şi în deciziile tale.

Citeste mai multe pe site-ul Buna dimineata

Comentarii

Comentarii

2 COMENTARII

  1. I did not read all your shit.. love is when you don’t know.. love is better when you discover and hot is the love when you have sex with the right person ..colling making babys.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.