Activități pentru îmbunătățirea sănătății creierului

0
1176

Este important să ne menținem mintea activă, deoarece un creier antrenat și stimulat nu numai că ne va îmbunătăți starea de spirit, dar ne menține și sănătoși și poate reduce riscul de tulburări cognitive.

La fel cum îți păstrezi corpul sănătos și activ, trebuie să faci același lucru și pentru creierul tău. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci ceva extrem de dificil, cum ar fi să înveți o limbă străină, dar ar trebui să te concentrezi pe câteva lucruri mici pe care le poți practica în mod regulat. Experții de pe Wellnessist te pot ajuta să găsești echilibrul perfect între o minte activă și un corp sănătos.

Îmbunătățirea sănătății creierului nu trebuie să fie complicată, există câteva lucruri ușoare pe care le poți face zilnic pentru a-ți păstra mintea ageră cât mai mult timp.

1.Sportul

Activitatea fizică este importantă pentru un stil de viață sănătos, iar exercițiile fizice nu numai că te ajută fizic, dar îți îmbunătățesc și sănătatea creierului în același timp. Dacă faci exerciții în mod regulat, vei reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer și poți încetini îmbătrânirea cu până la 10 ani.

Sportul este bun pentru creier, deoarece crește fluxul de sânge, ceea ce este important, oferind o oxigenare mai bună și o cantitate mai are de substanțe nutritive acestuia. Fitness-ul eliberează endorfine care pot contribui la crearea de noi celule cerebrale, încetinind declinul cognitiv.

2.Mâncarea sănătoasă

Conform Medical News Today, creierul folosește 20% din caloriile corpului, deci nu îți alimentezi doar corpul, ci și creierul. Anumiți nutrienți din diferite alimente pot crește puterea creierului îmbunătățind cunoașterea și memoria. Există câteva grupuri de alimente care fac parte dintr-o dietă care stimulează creierul, cum ar fi fructele de pădure, nucile, anumite legume.

3.Gestionarea stresului

O modalitate importantă de a-ți îmbunătăți sănătatea creierului este gestionarea stresului zilnic prin practicarea regulată a activităților de reducere a acestuia, deoarece el poate interfera cu atenția, cunoașterea și memoria.

Stresul nu te afectează doar mental, dar poate avea și multe efecte fizice, provocând probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă și alte boli cognitive. Menținerea sub control a stresului nu numai că îți ajută creierul, ci îți îmbunătățește starea generală de sănătate.

4.Meditația

Practicarea meditației îți permite să îți limpezești mintea de dezordinea zilnică care o consumă. Sesiunile regulate de meditație îți pot crește concentrarea și atenția, în timp ce ameliorează simptomele de anxietate și depresie.

5.Somnul

Când dormi, corpul și mintea ta au șansa de a se reîncărca. În timp ce dormi, creierul curăță toxinele care se acumulează în timp ce ești treaz, astfel încât să te poți trezi cu mintea limpede. Odihna bună din timpul nopții este vitală pentru sănătatea creierului . În medie, un adult ar trebui să doarmă 6 până la 8 ore pe noapte.

Mesaj de luat acasă!

Creierul tău este puternic. Dar, la fel ca orice alt mușchi din corp, dacă nu-l stimulezi, se va deteriora. Utilizează-l cât mai frecvent, în mod activ, pentru a te bucura de capacitățile lui chiar și la bătrânețe.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.