Ce să faci ca relația de iubire să funcționeze

0
1613

Ce să faci ca relația de iubire să funcționez

Aproape majoritatea oamenilor conștientizează la un moment dat că relația de iubire trebuie îngrijită tot timpul, la fel ca o plantă. E nevoie de multă atenție, dedicare, muncă și concentrare. Nu este de ajuns doar să-ți placă de o persoană, și restul vine de la sine. Câteodată poate contractezi un împrumut rapid în 24 de ore (pikavippi 24h) pentru a-l surprinde pe cel drag, sau pentru a-l ajuta la nevoie. Iată câteva sfaturi moderne pentru ca relația ta să fie una de durată, sau de ce nu, pentru toată viața.

Ia relația ușor și nu începe să-ți controlezi partenerul, sau să te comporți ca și cum ar fi „al tău.” Această tendință este distructivă și va avea efecte catastrofale pe termen lung. Nu este recomandat să ai așteptări nefondate mult prea repede. Lasă relația să curgă, să parcurgă etape firești și să treacă testul timpului. Mai mult spațiu oferit partenerului, și aici este vorba de spațiu psihic și nu fizic, va aduce mai multă încredere, respect, mai multă pace și voie bună. Știți că atunci când unul dintre parteneri se simte stresat și amenințat, are nevoie de spațiu pentru detensionare și eliminarea acelei tensiuni care dăunează relației.

 

Un alt sfat demn de urmat este să dai 90% într-o relație. De ce doar 90%? Urmând această tactică, veți fi fericiți, cu condiția ca și partenerul dumneavoastră să ofere în aceeași măsură. Acel 10% reprezintă acea părticică de egoism, acele dorințe și plăceri numai ale noastre. În același mod, cu ajutorul celor 10% ne menținem propriile opinii și nu cedăm ușor doar de dragul celuilalt. O relație nu are cum să funcționeze dacă ne anihilăm pe noi ca persoană, nu avem propriile opinii și ne lăsăm conduși prea ușor de partener în direcții nedorite.

Renunță la mici plăceri de dragul persoanei iubite. Uneori un gest mic, dar semnificativ, este incomparabil, atunci când vine de la partener. Lasă-te de fumat pentru că ei nu-i place, și va fi a ta pe vecie. Cumpără mașina roșie și nu pe cea bleumarin, și o vei face mai fericită. Gătește-i mâncarea favorită sâmbăta, și-l vei avea mult timp lângă tine. Toate astea pot suna ca niște clișee, dar pur și simplu sunt adevărate și probate. Ce înseamnă de fapt când facem aceste fapte? Tot acest timp sau bani investiți, renunțarea la mici plăceri proprii, îi arată și-i întărește convingerea celuilalt că chiar ne pasă. Acest feedback întărește relația de iubire.

Un alt sfat de bază este să nu aștepți de la cel de lângă tine să te facă fericit doar pur și simplu pentru că există în viața ta. Fiecare om are datoria de a fi fericit, de a-și găsi un hobby sau o pasiune. Nu putem să ne raportăm toată viața la parteneri, de aceea este ideal să avem prieteni cât mai mulți din medii diverse, să citim sau să vizionăm filme, să avem o viață socială și în afara cuplului. Bineînțeles, toate acestea cu o limită!

 

Cel mai important lucru de care să ții seama este să te iubești pe tine însuți, să-ți acorzi importanță și să te tratezi bine. Trebuie să ai grijă de corpul, mintea și spiritul tău. Du-te la spa și la sport, mergi în vacanțe, citește și mergi la teatru și expoziții, și păstrează legăturile cu persoanele dragi. Nu în ultimul rând, vizitează Raha247.fi, alege un credit pentru tine și răsfață-te cu ceva ce îți doreai de mult timp. Apreciază-te și investește în tine, și toate acestea se vor reflecta și asupra relației de dragoste!

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.