Ce sistem de filtrare ar trebui să aleg pentru piscina mea?

0
980

Dacă luăm exemplul corpului uman, pompa și filtrarea sunt ceea ce înseamnă pentru noi inima și sistemul cardio-vascular. Cu alte cuvinte, acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a piscinei dvs.

 

Ce sistem de filtrare ar trebui să aleg pentru piscina mea? 1

Filtrarea piscinei: 80% din întreținerea apei se realizează prin filtrare (tratament fizic) și 20% prin produse de curățare (tratament mecanic sau chimic). Alegerea sistemului de filtrare este un element cheie pentru buna funcţionare a piscinei, pentru ușurința utilizării și pentru bugetul de întreținere.

Tipuri de filtrare a bazinului

Filtrul este elementul principal al sistemului de filtrare. Dar care este cel mai bun sistem de filtrare a piscinei? Fiecare filtru are avantajele și dezavantajele sale. Filtrarea cu nisip sau cu spărtură de stilclă și filtrul cartuș sunt apreciate în special de proprietarii de piscine. Criteriile pentru alegerea unuia dintre sisteme se pot baza pe finețea filtrării, timpul necesar pentru întreținere și consumul de apă.

Filtrarea cu nisip

Sistemul de filtrare cu nisip este apreciat pentru curățarea ușoară și finețea filtrării (în jur de 50 microni). Cu toate acestea, acest sistem necesită drenaj de canalizare, ceea ce complică instalarea, şi presupune un consum mare de apă.

Filtrarea cu cartuș (poliester)

Acest sistem este preferat pentru calitatea filtrării (aproximativ 20 microni) și pentru consumul său limitat de apă. Curățarea se efectuează prin clătirea cartușului cu un furtun (care durează mai mult decât filtrarea cu nisip). Instalarea este simplă, nu este nevoie de conexiune.

Filtrarea cu filtru „buzunar”

Filtru de unică folosință sau lavabil, cu performanțe similare cu filtrele cartuș. Cu toate acestea, necesită o întreținere mai frecventă.

Filtrarea cu diatomee

Chiar dacă finețea filtrării este excelentă, acest sistem nu este foarte des utilizat pentru bazinele familiale, deoarece este mai costisitor și mai complex din punct de vedere tehnic.

Filtrarea cu sticlă

Foarte la modă și similar cu filtrarea cu nisip în ceea ce privește finețea filtrării și întreținerea, acest sisteme este mai scump decât filtrarea cu nisip, dar are multiple avantaje: este mai uşor de întreţinut, poate fi folosit o perioadă mai mare timp faţă de nisip şi necesită mai puţină apă pentru spălare. Veţi întâlni acest sistem de filtrare la mulţi constructori de piscine, în special la cei specilizaţi în constructie piscina din beton.

Pompa de apă

Pompa este dimensionată în funcție de mărimea piscinei, de lungimea acesteia, de țevile și de numărul de coturi ale acestora (știind că fiecare cot implică o pierdere de sarcină). Există mai multe tipuri de pompe. În termeni de economie de energie, tendința este favorabilă pompelor mici care se învârt mai mult timp. Avantaje sunt consumul de apă și de electricitate redus și o piscină mai curată.

În principiu, alegerea sistemului de filtrare se face înainte de instalarea piscinei, în funcţie de mai mulţi factori: piscina este înconjurată de plante? este expusă vântului? proiectul este destinat reședinței principale sau unei case de vacanță? Cel mai bine este ca sistemul de filtrare să fie ales împreună cu constructorul sau instalatorul, la faţa locului.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.