Cercetasii

4
3881

Era o echipa de cercetasi formata din 7 pesoane. Intr-o zi, au decis sa mai plece intr-o expeditie. Privind harta,au opservat un loc mai putin vizitat de firea omeneasca. Ca niste oameni curajosi au decis sa mearga acolo, desi auzise niste povesti oribile despre acel loc. Se vorbea ca acel loc este blestemat si ca cine s-a sus vre-o data acolo nu s-a mai intors. Insa ei, increzuti in sine totusi au decis sa mearga acolo. Toti erau bucurosi de decizia luata, numai unul nu acceptase. Spunea ca el crede ca povestile auzite sunt adevarate, si daca pleaca si nu se mai intoarce… cum ramine cu familia lui, cum va creste fiul sau? Insa intr-un final a fost convins de catre colegii sai sa mearga in acea expeditie.

 

Fiind niste norocosi in expeditiile anterioare, acum nu se mai temeau de nimic. Drept spus, nici nu prea au fost in pericol. Asa ca s-au urcat la bortul unei corabii si s-au pornit la drum. Soarele ardea nebuneste iar apa de baut li se terminasera. Erau cu totul istoviti. Dintr-o data, valurile au inceput sa se agite iar corabia sa se clatine din ce in ce mai tare. Intrau in lmea balenelor gigantice, asa se numeaacel loc . Locul unde se adunau majoritatea balenelor. Au trecut incetisor printre ele. Insa la final o balena a trecut prea aproape de corabie si a facut o gaura in ea. Cercetasii sau panicat putin. Asa ca au decis sa cheme un elicopter.

 

Elicopterul a ajuns inainte ca ei sa se cufunde cu totul. S-au urcat in elicopter, bucurosi caau scapat cu viata. Au pornit la drm in continuare.Privind la cer, au vazut ca incepe sa se intunece.Sperau sa n se inceapa furtuna.Insa cerurile nu i-au ascultat,si furtuna se incepusera. Era o ploaie nemaipomenita su fulgere si tunete, iar in fata lor se ivi vreo citeva virtejuri, iar unl dintre ei inghitise elicopterul si il duse tot mai departe. Cind furtuna incetase, virtejul aruncase elicopterul, iar el cazu intr-o padure. Pilotul murise, iarcei 7 a ramas in viata. Uitindu-se imprejur ii cam luase pe toti frica. Erau inconjurati de niste atbori imensi, iar sub picioare era mlastina. Nu era nici o particica de pamint uscat, si in prejurul lor era ceata prin care nu se vedea nici la trei metri ce era in fata lor. Au decis sa mearga mai departe insa, sa nu se piarda unul sealtul s-au legat cu totii ce o funie si mergeau in rind. Au mers asa vreo cinci minute , insa dintr-o data, printre ei se ivi ca un fulger ce le taia funia ce ii unea. Toti se despartisera. Desi isi dadu seama ca ca se despartesc, nu se puteau intoarce inapoi. De parca cineva ii atragea pe fiecare in parti diferite. Pareau a fipanicati, insa in suflet erau cit se poate de linistiti de parca nimic cu se intimpla. Tuturor li se parea cel mai misterios loc in care s-au aflat vre-o data. Sinu de aia ca era un loc stresant ci de aia ca in fata lor aiinceput sa apara cele mai scumpe persoane ale lor. Lui George ii aparu in fata raposata sa mama. Era atit de bucuros sa o vada. Apropiindu-se de ea si dind sa o imbratiseze mama sa disparuse si aparuse in alt loc.

 

Asa ii fugeau privirile in toate partile doar ca sa o vada pe scumpa sa mama. Jonny, care suferea amarnic in cauza fiicei sale de 12 ani, care in urma ni accident rutier cazuse in coma la spital. In ciuda faptului ca fetita se afla la spital el totusi o vazuse vie si nevatamata. Si asa fiecaruia dintre cerctasi li se aparea in fata asemeni nor fantome. Incet, incet isi dad seama ca ceia ce se intimpla nu este adevarat.Asa, ca dupa cum fusese invatat de catre profesorul lor, au inhis ochii s-au linistit concentrindu-se spunind ca trebie sa-si vina in fire. Deschizind ochii, fantomele au disparut. Au inceput deja sa se caute unii pe altii. Intr-un sfirsit se gasisera, insa nici unul nu-si dadu seama ca sint 6 persoane nu 7 cumar trebi sa fie. Jonny era inca prins printre fantome. Ceilalti au pornit la drum .

 

Tot mergind sa,au dat cu ochii de un loc foarte frumos . In toata mlastina asta mai existau si locuri formidabile. Erau niste insulite pline cu flori inmiremate si riulete cu apa cristalina. Erau atit de atrasi de acele insulite incit au uitat de toate si s-a dus cu totii sase odihneasca un pic pentru ca mai aveau in fata un drum lung si plin de peripetii si mistere. Numi au ajns pe insula, intr-o clipita au fost ca si imbatati de mireasma florilor, caci aveau o aroma atitde puternica incit au cazut toti la pamint ca si morti. Doar inima in piept mai batea, in rest nu se pureau misca si nici vorbi. Nu puteau macar sa clipeasca. Insa salvarea lor a fost Jonny care in sfirsi scapase din capcana fantomelor si continuind sa mearga, ia opservat pe toti intinsi la pamint. El isi dadu seama ca ceva e ineregula aici. Doar faptl ca era o insula plina de flori si izvoare de apa lina in mijlocul mlastinii urit mirositoare si copaci malefici fara pic de verdeata de parca nu erau vii, il cam pusese pe ginduri.S-a apropiat de insula si atunci parfumul florilor i se paru prea puternic, asa ca sia acoperit nasul cu o batista si ia luat pe toti de pe insula. Numai parasind insula toti si-au venut in fire. Atunci si-au dat seama ca totl era din cauza mirosului prea puternic. Cu totii si-au transmis multumirile catre Jonny, caci faraajutorul li ceilalti aveau sa stea acolo pina ar fi murit de foame. Insa de data asta norocul a fos de partea lor, asaca nu au ezitat nici un minut si s-au pornit din nou la drum.

 

Nu au mers prea mult caci in fata lot aparuse un arbore imens si la cum parea era si foarte batrin, iar in arbore se afla o gaura. Din curiozitate au decis sa intre in acea gaura. Pentru ca nu era gaura mare au fost nevoiti sa intre in genunchi. Numai intrind in gaura a vazut maimulte tuneluri care erau invelite inr-o solutie lipicioasa.Au tras o privire prin toate tunelurile, cind in ultimul care era si cel mai adinc, au vazut o broasca uriasa. Era atit demare si urita incit doreau saiasa cit mai repede de acolo, insa Marcus ii oprise atnci cind vazuse in spatele broastei ceva lucitor. Erau atit de curiosi sa ale ce e acel obiect incit George intinse mina sa-l ia insa broasca se repezi la el si il muscase de mina . Atunci au iesit s totii afara. George avea o durere insuportabila iar mina i se umflasera.

 

Cu siguranta o data cu muscatura ia fost implantat in mina un vanin. Harry nu se gindea decit la acel obiect. Trebuia sa fie ceva foarte pretios daca chiar si acea broasca il pazea. Cu torii si-au pus in plansa omoare broasca si sa ia acel obiect cu orice pret. Roy a ramas afara sa-l pazeasca pe George, deoarece i se facuse rau si lesinase. Ceilalti au intrat din nou in gaura . Cu totii incercau sa ia acel obiect insa nimeni nu reusea deoarece aparea broasca i fata lor. Asa ca Jonny scoasa de la glezna piciorului un cutit si injunghiase broasca totusi ea sa naostit asupra lui si la muscat de vreo citeva ori. Jonny isi dadu ultima suflare in lupta cu broasca uriasa, insa era mindru de ceia ce facuse caci totsi, la cit de mare si pternica era broasca isi piardu puterile si murise. Ceilalti nu aveau cind sa-l plinga Jonny asa ca au luat obiectul, care era un pumnal foarte frumos insa fara miner. Totusi l-au luat cu ei spunind ca o sa le prinda bine ceva bani cind or sa se intoarca acasa si o sa-l vinda. Cind a iesit din gaura broastei, Roy si George disparuse.

 

Era cam straniu ca au disparut. Unde puteau sa plece cind Geore era intr-o stare atit de grava. Au incepus sa-i caute insa nici urma. Atinci Tommy s-a urcat intr-un copar poate de la inaltime o sa-i zareasca pe unde unt ei. Insa cel mai nebisnuit lucru pe care la zarit a fost in departare pata rosie care a cam batut la ochi pe peisajul gri. Asa ca au tras o fuga sa vada ce e acolo.Ajungind in acel loc au gasit o persoana sfisiata in bucati. Desi erau barbati in toata firea ii luase frica deoarece acea persoana nu era nimeni altcineva secit George, caci vazu la vreo citiva metri mina lui muscata de broasca. Primul lucru ce le venise in minre era cel ca e treaba lui Roy.

 

Dar ce motive avea el sa comita o astfel de crima oribila tinind cont ca el era cal mai cuminte si bun dintre toti. El era cel caruia ii era mila sa omoare omuscaafurisita care il scotea din sarite. Nu inca sa omoare cu atita rautare n prieten. Si totusi unii credeau ca el l-a ucis si apui a fugit da nu dea ochii cu restul. Insa altii sin contra credeau ca si el a fost victima nei astfel de crima si acum zace pe undeva sau chiar e mort. S-au dat batuti cu cautarile si si-a vazut de drum. Acum erau doar 5 si trebuiau sa fie tot mai puternici si sa uite tot ce s-a intimplat ca sa poata sa se intoarca cu bine acasa. Bernard zarise dupa un copac o silueta de om.

 

Spuneau ca cu siguranta e Roy. La drept spus nu semana deloc cu el, eraprea josut sa fie Roy , avea si parul lung. Si plusla asta acea persoana se misca foarte repede iar Roy deresta miscarile bruste si ura educatia fizica.Acea persoana le facea semn cu mina sa-i urmeze. Insa ei nu la-u irmat crezind ca este o minciuna. Insa rau au facut.

 

Cei 5 isi continua drmul, cind dintr-o data Harry vazu in deal cu mai mule gauri in el. S-au apropiat cu totii de acel deal sa priveasca ce este in gauri, apropiinduse, Bernard a intrat in una din gauri deoarece a vazut inca un obiect lcitor. Si fiindca spuneau co sa le mai prinda bine ceva bani daca e vreun obiect la fel de pretios ca pumnalul din gaura broastei.Insa nu sa-u gindit ce pericol ii astepta in gaura. Bernard a liat obiectul sa-l examineze mai de aproape, era o sageata frmoasa si nu ieftina dupa cum se parea. A aruncat sageata celorlalti sa o priveasca si ei, iar la iesirea din gaura,asupra lui Bernard sa-u napstit sute de furnici veninoase care se imfruptau sin corpul lui. Din bietul Bernard nu mai ramasese decit oasele. Speriat au plecat cu totii din acel loc.

 

Mergind mai departe a inceput sa le fie foarte foame, si o sata cu foamea puternica nu isi dadea seama ce fac si au inceput sa se muste unii pe altii pentru asi potoli foamea. Insa din fericire aparu barbatul ala care fu luat drept Roy si ii lovi pe toti cu ceva dupa cap. Se trezisera toti 3 intr-o casa iar alaturi statea Roy. Erau toti bucurosi sa se revada. Au incepui sa-i puna o multime de intrebari lui Roy, iat el nedovedind sa le raspunda la toate, a inceput sa povesteasca. ” Dupa ce voi ati intrat in gaura broastei, iar eu am ramas sa-l pazesc pe George, am vazut cum vin din departare cu mare viteza ceva neobisnit, parca pareau a fi niste fantome care l-au luat pe Geore.

 

Eu am inceput sa fu cit imi tineau picioarele insa mam oprit deoarece am vazut ca nu eram urmarit si ca toate fantomele au plecat cu George. Apoi a aparut domnul Sauly care mi-a propus sa mer cu el, iar eu de rusine ca nu am putut avea grija de prietenul nostreu, nu doream sa dau cu ochii de voi, asa ca am acceptat sa mer cu batrinul Sauly. ” El ia mai intrebat nde sunt ceilalti de sunt numai 3, asa ca aceia ia povestit tot ce s-a intimplat. Roy regreta amarnic ca nu fusese cu ei in acele mmente oribile. In acelasi timp intrase incasa o persoana.

 

Era un barbat invirsta la vreo 60 de ani , nu era prea nalt si avea barba si parul lung, semana exact cu persoana ce aparea des in fata lor si e facea cu mina sa-l urmeze. Ei a facut cunostinta. Batrinul Sauly le daduse de mincare si un loc unde sa stea. Au incept sa discute, iar prima intrebare adresata batrinlui i-o daduse Harry. ” Cum a ajuns el intr-un astfel de loc ca asta. ” Asa ca batrinul incepu sa povesteasca. ” Eram un baietas cuminte. Parintii mei erau cercetasi a noilor continente. Erau trimis in multe expeditii, iar eu eram lasat in grija matusii mele care ma batea intruna. Aveam 13 ani cind parintii mei au fost trimisi intr-o expeditie cam misterioasa. Eu am decis sa fug de acasa atunci. Am plecat si m-am ascuns intr-o valiza di avionul cu care trebuia sa plece parintii mei. Avionul se pornise.

Tin minte, statusem vreo 3 zile in valiza aia fara apa si fara mincare. Totusi nu doream sa apar in fata parintilor mei, deoarece stiam ca facusem o greseala fugind de acasa.Deodata avionul a inceput sa se clatine si dupa cum se parea ajunsesem intr-un virtej foarte mare care ne aruncese mai apoi in aceaste padure cidata. Apoi au iesit cu tostii afara. Eu priveam pe geam. Cind de o data au venit niste ciudatenii asemeni nor fantome si au inceput sa-i rupa pe toti in bucati. Vazusem cu ochii mi cui ii omorau pe parintii mei fara pic de mila. Cind totul s-a terminat am iesit din avion si am luat-o la fuga.

 

Ma speriasem foarte tare insa ura din inima mea era atit de mare incit uitaseram si cine sint eu de fapt. Asa crescuseram mare cautind fantomele care mi-a omorit parintii. Acum sti ce eu mia am cum sa omor fantomele. Insa sti ca aici este locul meu si nu am saplec niciodata chiardacao sa ajung in astfel de momente prin care au trecut parintii mei. ” Pai da, povestile si istoriile erau intradevar interesante insa celor 4 cercetasi ii asteptau inca un drum lung si plin de pericole.Asa ca s-au pornit la drum. Tot mergind asa au dat de un tnel sub pamint aintrat acolo si ii astepta o surpriza. Peperetii tunelului erau agatate mlte diamante., iar jos intr-n colt era inel.Roy a luat inelul si n diamant pe care la pus in buznar. Iar ceilalti au inceput sa se incarce cu diamante.

Toti isi umpleau buzunarele si sinii cu pietrele pretioase. S-au pornit din nou la drum.Vintul incepu sa bata. Marcus si-a ridicat ochii spre cer sa vada daca nub se apropie ploaia. Nici un semn ca ar veni ploaia insa a vazut pe ramura unui copac, o coroana. Tommy s-a urcatdupa ia. Din data ce a pus mina pe coronita, a apart in fata lor 5 fantome. Erau mai diferite ca celelalte. Atuncucercetasii si-au amintit o poveste pe care le-o spuse batrinul Sauly. ” Demult, tare demult, traiaun barbatcare purta numele de graf Olaf.

 

Un barbat foarte bogat dar si foarte rau. Era si atit dezgircit incit ii era jale sa dea un banut la altii. Pe linga aia ca era zgircit mai era si hot. Fura si de la cei bogati, si de la cei sarci. Iardaca cineva ii cerea vreun ban din mila elnu ezita nici o clipa si poruncea servitorilor sa-l bata.Intr-o zi, intorcinduse acasa inaintea lui venise un batrin sarman, a ingenunchiat si ia cerut o coaja depiine. Graf Olaf s-a enervat si a inceput sa strige la el, si ca de obicei doreasa le ordone servitorilor sa-l bata pe batrin. Insa batrinul i-o luase inainte si fara sa se gindeasca ce spune l-a blestemat. La blestemat catoata viata lui sa sufere si nu doar alui si si a urmasilor lui. Iar dupa moarte sfletul lui sa nu se linisteasca. A mai sps ca toti care sunt de seama lui, atit de rai si nemilosi sacadasi peste ei blesteml lui. Batrinul a murit insa blestemul exista si in ziua de azi si dupa cum sevede si pe unul din voi il asteapta o astfel de soarta.” Cuvintele batrinului nea cam pus pe ginduri deoarece nu a vrut sa spuna la cine se referea.

 

El nea mai spus ca putem scapa de blestem doar omorind-ul pe cel pe care era pus blestemul. Iar obiectele gasite nu erau intocmai intimplatoare . Daca gasesc toate celo 5 obiecte pumnalul,sageata, diamantele, inelul si coroana, unindule, se obtine arma cu care poti rupe blestemul. Fantomele, stind in fata noastra cu siguranta dorind sa ne sperie s-au napustit asupra lui Harry si l-au sfisiat in bucati. Cu siguranta asa facuse si cu George. Intr-adevar ne-am speriat insa am ramas stapin pe sine. Fantomele vazind ca nici nu am clipit, de parca nici nu ne preocupa martea lui s-a napustit si asupra lui Tommy.

Au murit ambii atit de nevinovati, iar ceilalti doi nu erau in stare sa faca ceva. Au ramas doar Roy si Marcus.Unul dintre ei trebuia sa moara cu siguranta, ca blestemul sa ia sfirsit. Erau pusi ambii in impas. Marcus, care nu mai spera sa mai traiasca s-a dus linga o fantoma si i-a cerut sa-l omoare. Insa fantoma parca se speriase si plecase. Au ramas confuzi. Nu dupa mult timp aparuse batrinul Sauly care le-a spus sa-si pregateasca arma. Ei au adunat cele 5 obiecte si le-au unit. Acum pumnalul era aomplet. Batrinl Sauly vazind ce s-a intimplat mai devreme si-a dat seama despre cine era vorba. Acea persoana era Marcus. Cu siguranta el facea parte din familia grafului Olaf , si mostenise de la el ceva rautate. Asaca daca ar fi sa-l inunghie pe Marcus cu acel pumnal. Blestemul ar pune punc in acel loc.

 

Auzind asta, Marcus a incercat sa fuga, insa Roy a dovedit si l-a injunghiat. Ii parea atit de rau, se considera un monstru ca a comis o astfel de crima. Odata cu moartea lui Marcus au disparut fantomele dar si padurea care era defapt casa acelor fantome. Acum, in locul acelei paduri miloase cu arbori morti, ramase o padure frumoasa, inverzita cu mii se specii se plante si animale. Era cu totul diferit de cealalalta padure. Roy si batrinul Sauly s-au pomenit a fi la marginea padurii, iar im fata lor seafla oceanul. Iar pe valurile line ale oceanului era in trecere o cotabie ca ia zarit si a venit sa-i ia de pe insula.

Roy la rugat pe batrin sa mearga cu el sa nu mai stea pea aceasta insula pusteita. Batrinul, privind in urma cu tristete a vazut ca nu seamana nici pe aproape cu acel loc infricosator cum era inainte asa ca a acceptat. Roy s-a intors acasa la fiul si sotia lui. Desi s-a intors singur era foarte bucuros. De la intoarcerea sa acasa atit el, cit si batrinul Sauly nu au spus nici un cuvint despre cele intimplate pentru ca nu avea sa-i creada nimeni ca a vazut fantome, si aveau sa zica ca e nebun. In mintea lui Roy colegii sai George, Jonny,Bernard,Harry, Tommy si Marcus mereu au ramas ca niste eroi neinfricati.

Comentarii

Comentarii

4 COMENTARII

  1. Nu conteaza, aici sunt bine venite toate povestile. Fiecare intamplare , fiecare eveniment din viata cuiva se poate transforma intro poveste. Dar povestile de dragoste se pare ca sunt cele mai intens traite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.