Citate despre prietenie, merita citite

0
4755

Prietenia cu tine insuti este de o importanta vitala, pentru ca fara ea nu poti fi prieten cu nimeni din lume. (Eleanor Roosevelt)

Prietenii mei nu sunt multi, dar sunt nenumarati. (Nichita Stănescu)

Tine langa tine un adevarat prieten cu amandoua mainile. (Proverb nigerian)

Caut persoanele care sa ma iubeasca nu in ciuda defectelor si vulnerabilitatii mele, ci datorita lor. Caut prietenii care imi sunt alaturi si inoata impreuna cu mine spre adancimi. (Brene Brown)

Un prieten este cineva care te cunoaste asa cum esti, intelege ce ai fost, accepta ce ai devenit si, cu blandete, te lasa sa cresti in continuare. (William Shakespeare)

Prietenia consta in a sti ca ai un ajutor in plus si un necaz mai putin. (Marcio Barrios)

Nu am nevoie de un prieten care sa se schimbe atunci cand eu ma schimb si care sa dea din cap atunci cand eu dau din cap. Umbra mea ar putea face mai bine asta. (Plutarh)

Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate, nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om. (Carl Gustav Jung)

Adevarata prietenie este asemeni unei bune sanatati ; valoarea ei este adesea recunoscuta dupa ce este pierduta. (Charles Caleb Colton)

Distruge-ti inamicii transformandu-i in prieteni. (Abraham Lincoln)

Pot sa am incredere in prietenii mei. Acesti oameni ma forteaza mereu sa ma examinez si sa evoluez. (Cher)

Prietenia are virtutile unui rau: ocoleste stanci, se adapteaza la vai si munti, uneori se transforma in lac pana ce adancitura se umple si isi poate urma cursul. Pentru ca, la fel cum raul nu uita ca tinta sa e marea, prietenia nu uita ca singura sa ratiune de a fi este sa-si dovedeasca iubirea fata de ceilalti. (Paulo Coelho)

Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate invata la scoala. Dar daca nu ai invatat ce inseamna prietenia, nu ai invatat nimic. (Muhammad Ali)

Putini sunt oamenii ce au invatat sa pretuiasca prietenia. (Tudor Arghezi)

Prietenia este incercarea prin care se masoara un om. (Oscar Wilde)

Exista un stadiu al prieteniei unde nu mai e nevoie sa vorbesti pentru a te intelege, nici sa te sfatuiesti spre a actiona in comun. (Nicolae Titulescu)

Prietenia ramane oglindirea in alter-ego. (Constantin Brancusi)

Un prieten adevarat iti stie slabiciunile, dar iti arata calitatile, iti simte temerile, dar iti intareste credinta, iti cunoaste ingrijorarile, dar iti elibereaza spiritul, iti recunoaste defectele, dar iti subliniaza posibilitatile. (William Arthur Ward)

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul. (Stanislaw Jerzy Lec)

Sentimentul sfant al prieteniei e atat de frumos, de statornic, de loial si de durabil, incat ar tine o viata intreaga daca nu ar cere nimeni bani cu imprumut. (Mark Twain)

Parerea ca prietenia ar fi dezinteresata e un cliseu moralizator lipsit de acoperire: nu exista prietenie fara placere si folos. (Alexandru Paleologu)

Ceea ce face ca prieteniile sa fie trainice si le sporeste farmecul e un sentiment care lipseste iubirii: siguranta. (Honore de Balzac)

Un prieten este acela care iti ofera libertatea totala de a fi tu insuti. (Jim Morrison)

Profunzimea prieteniei nu depinde de distanta. (Rabindranath Tagore)

Prietenii sunt rude pe care ti le faci pentru tine. (Eustache Deschamps)

Prietenia consta in a uita ceea ce oferi si a pastra in memorie ceea ce ai primit. (Alexander Dumas)

Prietenia este precum banii pe care ii faci usor, dar ii pastrezi greu. (Samuel Butler)

Prieteniile marcheaza o viata mai mult decat o iubire; iubirea risca a degenera in obsesie, prietenia nu e niciodata altceva mai mult decat “a imparti”. (Elie Wiesel)

Consider ca este valoros prietenul care, pentru mine, isi face timp in calendarul sau, dar il pretuiesc pe prietenul care nu-si consulta calendarul ca sa petreaca timp cu mine. (Robert Brault)

Un prieten iti poate spune lucruri pe care nu doresti sa ti le spui tu insuti. (Frances Ward Weller)

A-ti face prieteni care sa iti fie adevarati prieteni reprezinta cel mai sigur semn al succesului unui om in viata. (Edward Everett Hale)

Nu am nici o indoiala ca imi merit dusmanii, dar nu cred ca imi merit prietenii. (Walt Whitman)

Prietenia este intotdeuna o dulce responsabilitate ; niciodata o oportunitate. (Khalil Gibran)

Un prieten este un cadou pe care ti-l daruiesti tie insuti. (Robert Louis Stevenson)

Vechi prieteni, precum vechi spade, sunt in continuare, cei mai de incredere. (John Webster)

Nici o persoana care iti cere tacerea si iti neaga dreptul de a creste, nu iti este prieten. (Alice Walker)

O masura a prieteniei nu este numarul lucrurilor pe care prietenii le discuta impreuna, ci numaraul lucrurilor pe care ei nu mai au nevoie a le mentiona. (Clifton Fadiman)

Una dintre cele mai frumoase calitati ale unei prietenii adevarate este sa intelegi si sa fii inteles. (Seneca)

Esenta prieteniei adevarate este ingaduinta fata de micile greseli ale cuiva. (David Storey)

Un prieten adevarat ti se destainuie liber, da sfaturi juste, te asista si iti ofera sprijin, ia totul cu rabdare, te apara cu mult curaj si continua prietenia fara sa se schimbe. (William Penn)

Cei mai adevarati prieteni sunt aceia care iti vor sta alaturi in cele mai intunecoase momente; pentru ca sunt gata sa infrunte umbrele impreuna cu tine. Si iti sunt alaturi in cele mai frumoase momente pentru ca nu le este teama sa te vada stralucind. (Nicole Yatsonsky)

Prietenia e singurul antidot pentru ura, este singura garantie pentru pace. (Buddha)

Prietenia nu poate fi dusa mai departe daca nu suntem in stare sa trecem peste mici greseli. (Jean de la Bruyere)

Ce-ti poti dori mai mult decat sa ai pe cineva cu care sa poti vorbi ca si cu tine insuti? (Cicero)

Adevarata prietenie rezista timpului, distantei si tacerii. (Isabel Allende)

Prietenul sigur il cunosti in imprejurari nesigure. (Cicero)

Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Mergi langa mine si fii prietenul meu. (Albert Camus)

Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei. Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila. (Panait Istrati)

Prietenia este egalitate armonioasa. (Pitagora)

Fiecare repeta, dupa Aristotel, ca nu exista prieteni si fiecare, in particuar, sustine ca el e un bun prieten. Aceste doua afirmatii atat de contradictorii se bazeaza foarte probabil pe faptul ca pe taramul prieteniei exista multi ipocriti si multi oameni care nu se cunosc pe ei insisi. (Claude Adrien Helvetius)

Cei rai nu au decat partasi; voluptosii, tovarasi de orgii; oamenii de afaceri, asociati; oamenii politici aduna pe nemultumiti; cei mai multi oameni fara ocupatie au relatii, principii au curtezani; doar oamenii virtuosi au prieteni. (Voltaire)

A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger. (Nichita Stănescu)

Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane. (Octavian Paler)

Ospitalitatea, curtoazia si prietenia sunt intalniri ale omului in om. (Antoine de Saint Exupery)

Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii. (Aristotel)

Prietenia este, in primul rand, pacea reciproca si zborul spiritului pe deasupra amanuntelor vulgare. (Antoine de Saint-Exupery)

Nu prea stiu de ce-ti scriu. Simt ca am mare nevoie de o prietenie careia sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. Poate ca-mi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Nimic, niciodata, nu va inlocui pe camaradul pierdut. Caci nu pot fi creati vechi camarazi. (Antoine de Saint Exupery)

Nu cunoastem decat ceea ce imblanzim. Iar oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri gata facute de la negustori. Si cum nu exista negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. (Antoine de Saint Exupery)

Prietenia inseamna a fi frate si sora, doua suflete ce se ating fara sa se confunde, doua degete ale aceleiasi maini. (Victor Hugo)

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi. (Oscar Wilde)

Prietenul nu iubeste prietenul, ci obiectivul prieteniei. (Platon)

Caci ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni. (Dan Puric)

Multa lume isi doreste sa mearga cu tine cand esti in limuzina, dar ceea ce iti doresti este cineva care va lua autobuzul impreuna cu tine cand limuzina s-a stricat. (Oprah Winfrey)

Daca exista o fericire pe pamant, aceasta este prietenia. (Mircea Eliade)

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.