Cum să alegi materialele potrivite pentru lenjeria sexy

0
2128

Acum mulți ani, lenjeria sexy era făcută aproape integral din țesături naturale, cum ar fi pânză, mătase sau bumbac. Totul, de la cămăși de noapte până la corsete, sau chiar strămoșii sutienelor erau realizate din aceste materiale simple, iar articolele vestimentare variau de la extraordinar de luxoase la simple și funcționale.

Acest lucru a început însă să se schimbe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când compania DuPont a introdus nylonul. Femeile americane au făcut cunoștință cu acest material atunci când el a fost folosit pentru a înlocui mătasea din ciorapi, în timpul războiului, când cumpărarea mătăsii din Asia a devenit practic imposibilă.

Deși exista totuși penurie și de ciorapi de nylon, femeile s-au obișnuit cu numeroasele beneficii ale nylonului: elasticitatea sa, confortul, durabilitatea, întreținerea ușoară și rezistența la pete erau toate văzute drept avantaje extraordinare.

După război, nylonul a început să fie folosit în tot felul de articole vestimentare, laolaltă cu alte noi materiale artificiale. Era folosit în orice, de la lenjerie de purtat zilnic la articole sexy. Deși mai exista lenjerie făcută din mătase delicată, producția în masă de lenjerie intimă a început să fie făcută din nylon.

Astăzi, lucrurile stau diferit. Deși nylonul este încă folosit în lenjeria intimă și este o alegere bună pentru numeroase utilizări, obiectele de lenjerie sunt făcute dintr-o varietate mai mare de materiale, atât naturale, cât și sintetice. Mai jos îți vom prezenta o serie de materiale din care poți alege.

Fibrele reprezintă componentele țesăturii. Unele fibre sunt fabricate de om, iar cele cunoscute ca fibre naturale provin din surse vegetale și animale. Vom trece peste câteva opțiuni preferate de fibre folosite pentru lenjerie intimă.

Lenjerie sexy – OFERTE

Spandex. De asemenea cunoscut sub numele Lycra, dat de brandul DuPont, spandexul este o fibră care are atât elasticitate mare, cât și capacitate de a reveni la forma inițială pe măsură. Este folosit în orice, de la îmbrăcăminte pentru activități intensive, la costume de dans, la pantaloni, rochii, blazere, dar și altele. Este cel mai des amestecat în măsuri mici cu alte fibre pentru a-i extinde elasticitatea și capacitatea de a reveni la forma inițială.

Nylon. Acest material este o fibră extrem de rezistentă, elastică, ce a fost populară pentru lenjeria femeilor timp de ani buni. Este ușor de întreținut și de spălat, rezistă la pete și este foarte durabil. Nu este însă foarte absorbant și poate căpăta un aspect neîngrijit.

Bumbacul. Bumbacul este o fibră puternică, ce oferă însă o atingere plăcută și absorbție ridicată. Acesta este adesea imprimat și poate fi găsit într-o gamă largă, atât în categorii tricotate, cât și țesute. țesăturile de bumbac au adesea un aspect simplu, casual, care funcționează bine pentru articole de îmbrăcăminte de zi cu zi.
 
Pânza. Deși pânza nu este o fibră folosită în mod obișnuit pentru lenjerie, poate fi o alegere excelentă pentru vreme călduroasă datorită faptului că oferă aerisire. Pânza este disponibilă atât sub formă de țesătură, cât și de tricot. Ia în considerare însă că cele mai multe fibre de pânză sunt foarte predispuse la încrețire, dacă nu sunt amestecate cu alte țesături. Pânza are avantajul de a deveni mai moale cu fiecare utilizare și spălare.

Mătase. Mătasea este o fibră de lux făcută din gogoșile făcute de insecte, de obicei viermi de mătase. Mătasea este cunoscută bine pentru finisajul lustruit, pentru culorile bogate datorate absorbției ridicate a colorantului și pentru o senzație incredibil de moale. În ciuda delicateții aspectului său, mătasea este o fibră foarte puternică.
 
Bambusul. Bambusul a devenit cunoscut în ultimii ani datorită senzației plăcute pe care o oferă, proprietăților antibacteriene și absorbției mari. Cele mai multe fibre din bambus oferă capacități mari de întindere, dar aveți grijă să verificați mereu capacitatea de recuperare a materialului după întindere, deoarece mai există și excepții.

Raion. O fibră semisintetică din celuloză, raionul a devenit la modă inițial ca înlocuitor pentru mătase. Este o fibră extrem de versatilă, care poate părea similar cu cea a mătăsii, lânii sau a bumbacului. Raionul este neted, răcoros și foarte absorbant, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru hainele de vară.
Mai există numeroase alte tipuri de materiale folosite pentru lenjeria intimă, dintre care amintim: tricotul de nylon, jersey, mesh, satin, organza, georgette, mătase de China, voal, etc.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.