De ce un test de cariera te poate ajuta in alegerea profesiei

0
509

Se presupune ca in urmatorii 5 ani piata muncii se va schimba semnificativ si testarea online a candidatilor va deveni unul dintre instrumentele de selectie de top.

Un test de cariera este folosit pentru a evalua personalitatea unei persoane, inclusiv abilitatile, interesele si hobby-urile acesteia si pentru a le indica directia corecta in privinta alegerii carierei.

Testul de cariera poate fi la fel de bun ca un test de aptitudini profesionale, acestea fiind concepute si structurate intr-un mod distractiv si flexibil. Intrebarile sunt mai usor de inteles, ceea ce inseamna ca va fi mai usor pentru respondent, deoarece acestea sunt adaptate realitatii.

Prin intermediul unei serii de intrebari continute intr-un test de inteligenta se poate crea o imagine a unei persoane folosind elemente precum abilitati, inclinatii, preferinte, asteptari, personalitati si interese. Aceasta imagine va fi apoi comparata cu posibile optiuni si oportunitati de cariera.

Cine poate beneficia de teste de cariera?

  • Studenti care incearca sa-si dea seama ce sa faca in facultate sau universitate sau ce fel de munca sa aleaga in viitor;
  • Persoane care au indoieli cu privire la alegerea initiala a carierei si care iau in considerare o schimbare in cariera;
  • Indivizii care inca nu stiu la ce sunt buni sau ce slujba sau cariera ii va face fericiti;
  • Persoane care nu sunt constiente de oportunitatile de cariera disponibile;
  • Parintii si consilierii de cariera care spera sa-i influenteze si sa-i indrume pe ceilalti in alegerile lor de cariera;
  • Corporatii si organizatii care doresc sa isi mentina si sa sustina programele de gestionare a resurselor umane. De asemenea, utilizeaza chestionare in procesele de angajare pentru a se asigura ca recruteaza cei mai buni oameni pentru organizatia lor.

Cu toate acestea, exista un lucru de care trebuie sa fii atent cand folosesti acest tip de teste. Acestea nu ar trebui sa decida in locul tau ce cariera ar trebui sa urmezi din simplu motiv ca sunt destinate a fi utilizate doar ca ghid, oferindu-ti un indiciu sau o sugestie despre o posibila directie de lucru sau de cariera. Acestea sunt concepute pentru a te ajuta sa gasesti indicatii de orientare, nicidecum pentru a te conduce la destinatia finala.

test de inteligenta

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.