Diferentele dintre barbati si femei si miturile sexuale

0
2323

Femeile sunt de pe Venus, barbatii de pe Marte. Femeile folosesc sexul pentru a construi o relatie, barbatii folosesc relatiile pentru a face sex. Femeile isi doresc parteneri seriosi, barbatii isi doresc un singur lucru…

Cu totii am auzit astfel de mituri care scot in evidenta trasaturi ale celor doua sexe. Multe dintre ele sunt doar nascociri ale unor minti bolnave, altele isi au obarsia in adevaruri mai mult sau mai putin incontestabile. Un studiu recent asupra diferentelor sexuale dintre barbati si femei ne schimba insa complet viziunea asupra realitatilor din acest punct de vedere. Cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin au adunat date statistice din peste 500 de studii publicate intre anii 1943 si 2007. Au combinat rezultatele, le-au analizat, au realizat si cateva alte sondaje pe mai multe continente si ne-au oferit rezultate concrete. Ce spun ei? Ca diferentele sexuale (de comportament sexual) dintre femei si barbati, desi exista, sunt mult mai vagi decat ar sugera celebra dihotomie Venus-Marte.

Sexul hetero

Miturile sociale ne spun ca barbatii sunt vesnic doritori de a sari cat mai repede in pat alaturi de orice femeie care le spune da, in vreme ce femeile sunt mai grijulii si isi aleg partenerii cu maxima precautie. Ca rezultat, ar trebui sa avem o multime de barbati care sa se laude cu aventuri peste aventuri insa in realitate nu e deloc asa.

Diferentele dintre sexe sunt ce-i drept vizibile in adolescenta si in anii 20 de viata dar, pe masura ce oamenii se maturizeaza, aceste diferente incep sa dispara. Datele statistice ne arata ca in medie, barbatii si femeile maturi se lauda cu aceeasi „cantitate” de sex, fara discriminare. Cu alte cuvinte si femeile au aventuri si relatii intime la fel ca si barbatii, nu putem spune ca unul dintre sexe este mai aventurier iar celalalt mai pragmatic.

Varsta primului contact

Miturile ne spun ca barbatii, manati in lupta de testosteron, isi incep activitatea sexuala la varste mult mai fragede decat timidele femei. Din nou, diferentele sunt mult mai mici decat sugereaza „gura lumii”. Inainte de anii 70 ai secolului trecut, varstele medii oscilau intre 18 ani la barbati si 19 ani la femei. Dupa anul 1990, aceste varste au scazut pana la 15 ani in cazul barbatilor respectiv 16 ani la femei. Acestea sunt date statistice medii, nu spun mare lucru dar ne arata ca diferentele dintre sexe nu sunt atat de mari pe cat am crede.

Sexul oral…

 

Citeste mai multe pe Unica.ro

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.