Evoluția într-o relație este asemenea unui credit online rapid 2018 – trebuie să se bazeze pe încredere, avansează rapid și se concretizează într-o relație pe termen lung. Dacă până atunci nivelul tău de economisire nu era atât de ridicat, pentru că toate cheltuielile se împărțeau la un singur venit, acum, în doi, situația pare să se îndrepte către o mai bună gestionare a banilor. Numai că, atunci când nu există încredere reciprocă, banii se pot constitui într-o modalitate care poate afecta o relație; de aceea, ideal ar fi să îi acordați partenerului/partenerei posibilitatea de a păstra un oarecare nivel de economisire personal.
Banii mei sunt doar ai mei sau sunt și ai noștri?
Gestionarea comună a veniturilor într-o relație poate conduce la apariția frustrărilor, mai ales dacă unul dintre parteneri nu câștigă la un nivel comparabil cu al celuilalt. De aceea, administrarea împreună a veniturilor trebuie făcută cu mult tact și fără să implice reproșuri din partea partenerului care beneficiază de venituri mai ridicate. Chiar și-n cazul în care unul dintre cei doi rămâne temporar fără serviciu, educația financiară trebuie să-l investi pe celălalt să-și păstreze intact nivelul de încredere în posibilitățile partenerului (mai ales că oricând acesta poate accesa un credit rapid fără carte de muncă). În plus, pentru a economisi la un nivel și mai ridicat, oricare dintre parteneri pot opta pentru diversificarea financiară, care să le ofere noi oportunități de a câștiga bani în plus.
Pentru ca lucrurile să evolueze în mod natural și în cazul în care nu există nicio uniune religioasă sau civilă între cei doi, pentru început este recomandat ca fiecare partener să-și gestioneze propriile nevoi din veniturile curente personale. Desigur, în ceea ce privește cheltuielile comune (chirie, utilități, facturi pentru locuință, etc.), aceștia pot merge pe varianta “jumătate-jumătate”, astfel încât să nu existe dispute ulterioare. Pe măsură ce relația avansează și există posibilitatea concretizării într-o legătură de uniune civilă și religioasă, atunci cei doi își pot constitui un cont comun, în care să depună sume egale ca valoare, în vederea economisirii.
Aceste sume se vor constitui ulterior în posibilități de plată a avansului pentru viitoarea locuință, pentru achiziționarea unei mașini și pentru alte obiective care pot fi stabilite împreună. Oricum, chiar dacă va fi constituit un cont comun pentru economii, păstrarea unei oarecare independente financiare a fiecăruia dintre parteneri reprezintă o soluție care poate fi menținută pe termen lung. Nu trebuie să vă lăsați absorbiți de ideea că toți banii trebuie să ajungă la comun pentru că fiecare dintre voi aveți propriile dorințe și este vital pentru relație ca fiecare partener să-și păstreze intacte o parte dintre tabieturile avute înainte de a locui împreună.
Cheia fericirii financiare este dată de încrederea în celălalt, iar pentru a economisi pe termen îndelungat nu este necesară punerea în comun a veniturilor, ci doar a unei sume stabilite de comun acord. În rest, dacă sunt acoperite cheltuielile esențiale lunare, fiecare dintre cei doi parteneri își pot gestiona finanțele în mod individual, astfel încât să beneficieze și de libertatea de a fi propriul stăpân financiar!