Eleganţa şi nobleţea pietrelor preţioase

0
633

Frumuseţea bijuteriilor a fost apreciată întotdeauna, atât doamnele, cât şi domnii, încercând să îşi procure modele dintre cele mai frumoase, care împletesc valoarea cu eleganţa şi modernul. Bijutierii timpurilor au împletit cu mare succes de-a lungul vremurilor metalele preţioase cu pietre pline de frumuseţe şi valoare, obţinând adevărate opere de artă care nu întârzie să fascineze privirile.

Bijuteriile cu pietre

Alegerea de a purta bijuterii cu pietre se va dovedi a fi una dintre cele mai inspirate, tocmai pentru rafinamentul pe care îl degajă. Vizitând magazin bijuterii aveţi ocazia de a vă procura piese valoroase, de o frumuseţe aparte, destinate oricăror tip de tendinţe în accesorizare. Delicate sau impunătoare, bijuteriile cu pietre preţioase oferă posibilitatea de a putea fi asortate cromatic vestimentaţiei, în acelaşi timp putând fi purtate doar pentru frumuseţea şi simbolistica lor. Se încadrează atât ţinutelor de zi, cât şi vestimentaţiei sofisticate specifică unui cadru elegant, astfel că se vor dovedi întotdeauna de mare ajutor atunci când vreţi să oferiţi ţinutei generale un farmec aparte, eleganţă şi stil. Modele simple sau elaborate, bijuteriile cu pietre au reprezentat întotdeauna o categorie aparte, fiind apreciate de iubitorii de frumos.

Caracteristicile pietrelor preţioase

Categoria mineralelor naturale cuprinde patru pietre preţioase, smarald, safir, rubin şi diamant, precum  şi foarte multe pietre semipreţioase. Cine alege să poarte smarald, ar trebui să ştie că pe lângă faptul că este de o frumuseţe impresionantă, plăcuta piatră de un  verde magnific are şi proprietăţi energetice, protejându-vă sănătatea inimii şi îmbunătăţindu-vă capacitatea de concentrare şi memorare. Smaraldul  mai  este considerat şi  simbolul rodniciei şi bogăţiei. De asemenea, această piatră  maginifică întăreşte darul clarviziunii, astfel că este apreciată de către cei pasionaţi de spiritualitate. Este piatra care poate fi montată în aur galben, alb sau roze, precum şi în argint, astfel că puteţi alege bijuteria potrivită şi în funcţie de culoarea metalului.

Formarea pietrelor preţioase

Pietrele preţioase reprezintă un cumul de elemente naturale care s-e combină  în anumite contexte specifice proceselor geologice pe care le traversează pământul. De asemenea, există zone care datorită specificului geologic şi climatic prezintă un potenţial mai mare de anumite zăcăminte. Smaraldul, ca toate celelalte pietre preţioase şi semipreţioase, a fost descoperit din vremuri îndepărtate, valoarea acestuia fiind speculată în diferite modalităţi, astfel încât să se materializeze un profit. Caracteristicile acestei pietre preţioase au transformat-o în simbol al bogăţieie şi al poziţiilor privilegiate în ierarhia socială a tuturor vremurilor.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.