Mai durează ceva până când tot procesul va fi încheiat, fie că ați mers în instanță sau se rezolvă la notar. Cum împărțiți bunurile, ce consideră fiecare că este corect din acest punct de vedere, cum agreați programul de vizitare al copiilor, vacanțele, pensia alimentară. Pe lângă partea emoțională intensă este și cea practică ce alimentează suplimentar disconfortul emoțional. Și oamenii dragi ție, plasa de suport emoțional e foarte importantă în această perioadă. Și chiar dacă sunt bine intenționați pot veni cu diverse fraze sau mesaje total nepotrivite.
Nu vrei să te mai gândești?
Este o formă de invalidare a celor trăite negativ și o invitație la complianță, capitulare, din moment ce partenerul nu a fost dispus să facă efort, să țină cont de ceea ce i-ai cerut când erați căsătoriți. Un fel de e ok să accepți ceea ce se întâmplă, indiferent cât de mare e disconfortul tău, indiferent cât de singură te simți în doi sau neiubită și nesprijinită.
Dar dacă l-ai ierta?
A fost agresiv cu tine? Te-a jignit? A fost infidel? Gestul care te-a determinat să ceri divorțul a fost unul major pentru tine, unul peste care nu poți să treci. Recomandarea de a-l ierta este de a-ți încălca acea limită, ultima redută în care nevoile, valorile, principiile tale au fost spulberate.
Cum o să te descurci?
Și tu ești îngrijorată. Mamă singură, rate, copii de care e necesar să ai grijă fără a putea primi un ajutor din exterior. Și tu te întrebi cum vei putea face față, va fi un context nou care te anxietează pe de-o parte, dar cumva îți aduce liniște pe de alta. Nu ai nevoie ca cineva să îți alimenteze îngrijorările sau să planteze unele noi.
Așteaptă să se maturizeze
Și…
Sursa Elle.ro