Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a restabili o relatie

0
1688

Indiferent ca este o relatie de iubire, prietenie sau familie… cred ca ati observat cu totii ca trebuie sa facem uneori cativa pasi, noi spre acea persoana, indiferent de motivul care a dus la aceasta relatie. Eu aici vreau sa va descriu exact ce pasi am folosit eu atunci cand am avut o relatie pe care mi-am dorit-o foarte mult, dar n-am reusit in nici un fel sa o inteleg pana in momentul in care nu am facut un altfel de “drum” fata de ceea ce faceam in mod normal.

In momentul in care exista o relatie, indiferent de natura ei, rece, distanta, chiar si agresiva, indiferent ca e de natura fizica sau mentala, in primul rand trebuie sa nu mai minți, fiindca odata ce ne mintim pe noi insine despre ceea ce este în regulă și ce nu este, ne pregătim pentru o ruptura in acea relatie majoră. Nu va ignorati sentimentele, ci recunoașteți-le, si apoi promiteți-vă că veți face ceva în acest sens.

Daca relația este neliniștitoare, din orice punct de vedere, aveti nevoie să va recunoasteti sentimentele și să faceti un plan de acțiune pentru a-l aborda, mai degrabă decât de a-l ignora sau de a-l reprima. Odată ce deveniti sinceri cu voi insiva, veti simți o responsabilitate să va confruntati cu neliniștea din interior vostru. Făcând acest lucru, veti simti un sentiment mai mare de control asupra voastra, decat asupra problemei pe care o simteati pana acum.

Sa nu va fie frica nici voua, cei care aveti ani de necomunicare, sau ati avut o comunicare greșită in relatia la care va ganditi, chiar daca au fost argumente și lupte, fiindca doar daca doriti sa salvati aceasta relatie, va veti da seama ca trebuie sa abordati altfel problemele si sa va împăcati cu ceea ce a mai rămas intre voi. Va trebui să dati drumul trecutului și să va impacati cu cine sunteti voi in prezent si cu cine aveti langa voi acum – pentru că orice făceti in prezent, nu numai că răniti relația, ci va și “omoara din interior”.

Aceasta nu înseamnă că va veti accepta sentimentele sau că veti deveni brusc cei mai buni prieteni, ci efectiv recunoasteti ca si unul si celalalt v-ati schimbat. Este ca o oportunitate de a deveni cele mai bune versiuni ale voastre înșiva pentru această relație – orice a însemnat asta – fie că vorbiti în fiecare zi despre vreme sau doar în vacanțe pentru a va spune că va iubiti.

Fiti îndrăzneți și faceti o mișcare.

A fi pozitiv este o modalitate de a te responsabiliza față de promisiunea pe care ai făcut-o și este primul pas proactiv spre a anunța pe cealaltă persoană că iti dorești rezolvarea, nu dizolvarea.

Asa ca contactati persoana care va raneste. Nu este ușor. “Inghițiti pilula” cea mare de mândrie pe care o aveti în fundul gâtului și aveti încredere în voi. E adevarat, nu stiti dacă va fi receptivă la voi, dar era un risc pe care trebuie sa fiti dispusi să vi-l asumati. A face prima mișcare pentru a repara ceea ce a fost “spart” nu este un semn de slăbiciune; este un semn de curaj.

Ai incredere ca a fi vulnerabil nu inseamna ca gresesti

A fi vulnerabili este o modalitate de a arăta că proveniti dintr-un loc de pace și onestitate. Nu este întotdeauna ușor, dar dacă aveti o relație pe care o considerati merituoasa, nu va fi la fel de greu cum credeți.

Rămâneți angajati in ceea ce va doriti si evitați defensivitatea. Spuneți-vă că puteți experimenta anumite lucruri, împreună cu rezistența din partea celeilalte persoane, dar este în regulă. Asa ca fiti cinstiti, iubitori, iertători și vulnerabili; aceasta este singura modalitate de a le dezvalui cine sunteti cu adevarat.

Fiti intelegatori

Ascultă cealaltă persoană. La fel cum aveti propriile perspective și experiențe, la fel și cealaltă persoană le are pe ale ei. Nu există sentimente greșite sau corecte, așa că trebuie să incepeti sa-i ascultati si sa fiti intelegatori.

Oricât de greu va este să auziti durerea prin care a trecut aceasta persoana, cu siguranta va va oferi cea mai clară viziune a ceea ce a trăit, asa ca fiti deschisi ca sa puteti înțelege și să va iertati reciproc.

Compromisul

Fiți dispusi să dați și să luați. Compromisul este un mod corect și expresiv de a oferi relațiilor voastre, dragoste și atenție. Nu înseamnă că trebuie să va sacrificati valorile sau convingerile. Înseamnă pur și simplu că atunci când amandoi cereti ceva, sunteți dispuși să si oferiți, precum și să luați ceea ce aveți nevoie pentru a fi fericiți.

Asa ca ajungeti la un compromis și acceptati să va oferiti reciproc anumite lucruri si idei în locuri unde considerati că aveti nevoie de sprijin.

 Stabiliți-vă limitele.

O concepție greșită comună despre granițe este că acestea sunt menite să păstreze oamenii sau sentimentele afară din relatia respectiva. Este departe de adevăr. Granițele sunt acolo pentru a va arăta respect față de voi cat și fata de ceilalți.

Dacă ceva vă face sa va simtiti inconfortabil, o graniță este setată să le spună celorlalti că nu este bine să faca acel lucru. Nu v-ați dori să traversați în mod intenționat granița altuia știind că ii faceti sa se simta inconfortabil, deci de ce ați permite cuiva să vă facă asta?

Odată ce va stabiliti limitele, credeti-ma ca va veti simți în siguranță, si automat se naste un respect între voi. Stabilirea limitelor este esențială pentru a câștiga și a da încredere, care este baza tuturor relațiilor sănătoase.

Urmăriți.

Acțiunea relației, mai ales atunci când este de împăcare, este o actiune crucială. Încrederea trebuie reconstruită, deci acțiunea trebuie văzută, precum și cuvintele ascultate.

Apelurile telefonice și textele adresate ar putea părea o acțiune minimă pentru unii, dar pentru cei implicati in astfel de relatii, sunt importante. Este mult mai mult decât ati avut în trecut și este ceea ce ati spus că veti face, așa că faceti-o. Răspunde-ti pentru păstrarea acestei relații și pentru a nu stagna aceasta.

In general, relațiile se pot simți ca niste maratoane, în special cele dificile. Se pot simți ca o cursă la care nu ai câștigat vreodată, dar asta înseamnă, de obicei, că tehnicile pe care le folosești, nu funcționează.

Acest articol a fost preluat de pe SimonaMogosanu.ro

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.