Iubire, nu mandrie!

0
2137

Cea mai frecventă cauză a închiderii noastre faţă de iubire, faţă de iertare, este mândria. Mândria, prin însăşi natura sa, înseamnă să fii închis faţă de ceilalţi şi de viaţă. Ne distruge pe dinăuntru şi nici măcar nu ne dăm seama. Vechea persoană din noi nu este nicioadată atât de vie ca în momentul mândriei. Ne închidem în noi înşine pentru că-i percepem pe ceilalţi ca fiind poveri pentru noi sau pentru că vor să ne schimbe viaţa după planurile lor? Să ştiţi că individualismul ne ucide ca oameni, prin faptul că fiecare se iubeşte doar pe sine. Prin asta, viaţa apărând mai simplă.

Dar nu este deloc aşa.

Da, suntem slabi. Singurul lucru care ne preocupă este doar plăcerea.

Şi atunci vă pun eu întrebarea: unde rămân iubirea şi iertarea, bunătatea şi generozitatea, umilinţa, iubirea adevărului şi cumpătarea… toate aceste expresii ale iubirii faţă de familie, faţă de prieteni?

O persoană care este mândră este cu adevarat nefericită. Dar aceasta până când iartă. O astfel de persoană este crucificată de propria ambiţie. Se pare că aici se naşte şi frica de a pierde viaţa, cariera. Pentru mine însă nu înseamnă că mi-am pierdut demnitatea sau îi permit cuiva să mă calce în picioare. Înseamnă să mă deschid complet în viaţa celui care este lângă mine, familie, prieten.

Nu vă temeţi de viaţă. Nu vă bateţi joc de viaţă. Fiţi cumpătaţi în tot ceea ce faceţi.

În ritmul lumii contemporane, atât copiii, cât şi bătrânii sunt priviţi ca o pacoste, un obstacol pentru bucuria vieţii noastre. Iar, evident, în acest context, avortul – uciderea celor nenăscuţi – şi respingerea bătrânilor până la eutanasie, devin justificate. Nu vă puteţi da seama cât rău vă puteţi face prin neacceptarea copiilor şi respingerea bătrânilor. Oricât ar fi de dificil să primim o viaţă lângă noi din toate punctele de vedere, nimic nu justifică lipsa noastră de iubire şi dragoste maternă. Tot ceea ce credeţi că este pierdut în faţa greutăţilor, poate fi regăsit. Chiar dacă aţi făcut un pas greşit, nu intraţi în panică. Aveţi încredere. Iubirea, nădejdea şi credinţa pot fi regasite.

Invăţaţi de la iubire, dragi mei! Chiar dacă ne aflam într-o economie de piaţă, nu totul se rezumă la bani. Se rezumă şi la suflet.

Nu uitaţi asta niciodată.

 

Acest continut a fost preluat de pe site-ul ArtaIubirii

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.