Ați locuit împreună la tine acasă încă de la începuturile relației voastre. Sau această casă a fost cumpărată când deja formați un cuplu, dar din banii tăi. La divorț ați împărțit bunurile și ați agreat ca tu să păstrezi casa și el alte proprietăți? Sigur că oricând există varianta de a o vinde și de a cumpăra altă locuință. Dar poate că ți se pare prea complicat, asta aduce un plus de stres de care nu ai nevoie acum, ori pur și simplu chiar îți place acasă casă, doar că parcă a devenit un loc străin. Ce rol are casa în universul tău psihic? Îți dă siguranță, stabilitate, te simți ocrotită, este refugiul tău unde poți fi vulnerabilă și-ți poți reîncărca bateriile. E locul unde ești naturală, lași jos măștile, care te reprezintă.
Fă-ți un buget
Fără doar și poate cuibul tău are nevoie de o intervenție, astfel încât să fie în acord cu cine ești tu acum, să fie în acord cu nevoile tale de la momentul prezent. Scopul nu este să renovezi complet și apoi să observi că ai o gaură imensă în buget. Să fie dificil financiar să pleci din oraș pentru câteva zile sau să ieși la o cină. Deci aducerea casei la un grad în care să vibreze cu tine nu trebuie să aducă probleme sau limitări suplimentare. Există o sumă pe care o ai deja sau una pe care vrei să o împrumuți cu returnarea banilor în timp? Apoi fă o listă de obiecte obligatorii care să se între în această sumă. Atenție la tendința de a te autoliniști prin cumpărături, dacă știi că așa obișnuiai să alungi tristețea sau frustrarea.
Ocazie de conectare
După divorț e important să apelezi la oamenii dragi ție, la plasa ta de siguranță emoțională. Iar redecorarea casei se poate transforma…
Sursa Elle.ro