O lectură interesantă, merita citit

0
1858

O lectură interesantă … realitatea este mai tare decât ficțiunea.Tocmai când credeați că le-ați aflat pe toate…

Vreți să aflați cum s-a elucidat misterul unei crime ?Este vorba de o incredibila întorsătură a destinului. La dineul de acordare a premiilor pentru “Forensic Science” (AAFS), Președintele Don Harper Mills și-a uimit audiența cu complicațiile legale ale unui deces foarte bizar. 

Iată cum s-au desfășurat  evenimentele:In 23 martie 1994, medicul legist care a examinat corpul lui Ronald Opus, a constatat că decesul s-a datorat unei răni la cap, produsă prin împușcare.  Dl. Opus sărise de pe acoperișul unei clădiri cu 10 etaje, cu intenția de a se sinucide.

El lăsase un bilet prin care a anunțat această intenție.Când în căderea sa, a ajuns in dreptul etajului 9, viața sa a fost curmată instantaneu de un glonte de pistol, care a fost tras din interiorul clădirii și a trecut prin fereastră. Nici cel care a tras, nici victima, nu știau că sub etajul opt fusese instalată o plasă de siguranță pentru a proteja muncitorii care lucraseră la fațada blocului și ca Ronald Opus nu ar fi putut să se sinucidă în modul pe care și l-a ales. 

Camera de la etajul 9, de unde a provenit glonțul era locuită de un cuplu de bătrâni. Ei se certau in mod violent și bătrânul își amenința soția cu un pistol.Omul era atât de tulburat, încât când  a apăsat pe trăgaci și-a ratat cu mult ținta și glontele a trecut prin fereastră, lovindu-l pe dl. Opus.  Când cineva intenționează să ucidă o persoana “A”, dar ucide o alta persoana, “B”, ucigașul este vinovat de moartea persoanei “B”. Când au fost confruntați cu acuzația de crimă, bătrânul, ca și soția sa au afirmat cu tărie că ei știau că pistolul nu este încărcat.

Bătrânul a menționat faptul că era un vechi obicei al său de   a-și amenința soția cu pistolul neîncărcat. El nu intenționa să-și omoare soția. deci uciderea d-lui Opus a părut a fi un accident, asta presupunând ca pistolul fusese încărcat in mod accidental. 

In continuarea investigațiilor, s-a produs o întorsătură, atunci când un martor a declarat că a văzut cum fiul celor doi bătrâni, a încărcat pistolul cu circa 6 săptămâni înainte de accident. S-a aflat că bătrâna doamna ii tăiase complet sprijinul financiar și că acesta, cunoscând obiceiul tatălui său  de a-și amenința nevasta cu pistolul, a încărcat arma în speranța că acesta o va împușca pe mama sa.

Pentru acest fapt, fiul a fost vinovat de crima, chiar dacă nu el a apăsat pe trăgaci. Cazul a devenit astfel unul de omucidere a dlui Opus de către fiul celor doi bătrâni.  Acum urmează o incredibila întorsătură. 

Continuarea anchetei a pus in evidență faptul că fiul bătrânilor a fost de fapt, tocmai Ronald Opus, care, cuprins de remușcări pentru fapta de a fi pus la cale uciderea propriei mame, a hotărât sa se arunce de pe acoperișul clădirii în data de 23 martie, ceea ce a condus la uciderea sa prin glonțul care a fost tras prin fereastra de la etajul 9. În consecință, cazul a fost închis, ca fiind sinuciderea lui Ronald Opus. 

O poveste adevărată din arhiva Associated Press. 

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.