Oare tu ce faci cand esti singur si simti singuratatea din ce in ce mai apasatoare ?

0
1840

„Speranță pentru dragoste, rugăciune pentru dragoste, dorință pentru dragoste, vis pentru dragoste … dar nu-ți pune viața în așteptare cautand dragostea. ~ Necunoscut

Mergi singur la nunți, fara nimeni langa tine? In general te gandesti in timp ce privesti cuplurile dansând: „Va veni vreodată un moment în care si eu să fiu cu perechea mea pe ringul de dans?” Mergi cu prietenii in plimbare si ii invidiezi? Daca ti se intampla aceste lucruri citeste in continuare!

Mulți oameni singuri gândesc așa, dar rareori își exprimă aceste gânduri… insa uneori ating un moment de cotitură când încep să vada totul diferit – și apoi încep să acționeze diferit.

Punctul de cotitură pentru mine a venit într-o sâmbătă dimineață. După ce m-am îmbrăcat, m-am așezat pe un scaun lângă patul meu. Pe facebook mi-a aparut un cuplu de prieteni. Erau în vacanță, cu zâmbetele pe față, stând sub un cer albastru strălucitor, cu o mare albastră limpede în spatele lor.

Când m-am uitat la această imagine a seninătății și fericirii, am avut o senzație de scufundare și de gol în stomac. M-am gândit: „Doamne, asa voi fi si eu vreodată?” M-am uitat în jos în fața mea și am simțit un sentiment de disperare, îngrijorata de ceea ce îmi rezerva viitorul, dar paralizata cu privirea la ceea ce aș putea face în acest sens.

În acel moment m-am gândit: „Destul”. M-am dus la baie și m-am uitat în oglindă. M-am săturat să privesc lumea trecând. M-am săturat de gândurile triste care-mi treceau în cap ca peștele auriu într-un acvariu.

M-am întrebat atunci: „Ce trebuie să fac ca sa nu mai fiu supărata?” Aveam un acoperiș deasupra capului, haine și mâncare. Asta nu înseamnă că nu este normal să tânjești după companie când ești singur; doar că m-am concentrat atât de mult pe ceea ce nu aveam în viața mea, încât nu am fost atenta la ceea ce aveam. Și m-aș fi concentrat și mai departe asupra a ceea ce nu era cu mine – de parcă ar fi trebuit să fie ceva în neregulă pentru ca sunt singură de atât de mult timp.

Deci, ce am făcut?

M-am străduit să mă bucur mai mult de viața mea de femeie singura și m-am alăturat prietenilor, familiei si oamenilor care mi-au demonstrat ca dau dovada de „omenie”. Rezultatele au fost wow…

Mi-am dat seama că puteam trăi adevărata fericire în viață numai dacă ma concentram asupra mea în loc să aștept ca ceilalți să se concentreze asupra mea. Am realizat ca oamenii se pot alătura poveștii mele, dar nu ma puteam aștepta ca ei să-mi completeze povestea pentru mine. Ne facem propriile căi în viață. Mersul pe cărarea stiuta nu va fi niciodată la fel de satisfăcătoare ca și sculptarea cărării mele proprii, oricât de stâncoasa sau imperfecta ar fi aceasta.

Deci, ce m-a ajutat să merg mai departe? Iată patru lucruri care vă pot ajuta:

1. Lucrează la iubirea de sine și asupra vietii tale.

Lucrează asupra ta înainte de a încerca să atragi pe cineva. Ca rezultat natural al lucrului asupra ta, vei emana o strălucire de încredere. Lucreaza la dezvoltarea pozitivității în viața ta. Imbratiseaza ceea ce ai, nu ceea ce ai vrea sa ai sau ce are vecinul tau. Citeste mai mult, studiaza mai mult, călătoreste mai mult, etc.

2. Fii proactiv.

Alătura-te aplicațiilor de întâlniri daca intr-adevar va doriti pe cineva alaturi de voi sau pur si simplu oferiti timp oamenilor din jurul vostru.

Fiți activ și faceți efortul de a va oferi timp cel putin câteva minute în fiecare zi. În plus, bucurați-vă de acest proces. Recunoașteți că există o persoană întreagă în spatele fotografiei, dacă sunteți dispusi să îi oferiți o șansă acelei persoane. Căutați ceea ce doriti si nu va deznadajduiti daca nu gasiti ceea ce vreti din prima.

3. Fa mai multe complimente.

Dacă vezi ceva care iti place pe un profil, nu iti fie teamă să-l spui. Ai putea face ziua cuiva mai buna doar cu cuvintele tale. Nu costă nimic și ar putea oferi doar ascensorul de care au nevoie… Iar frumusețea oferirii de complimente este că probabil vei obține unele în schimb – lucruri pe care oamenii le-ar fi putut gândi, dar altfel nu ti le-ar fi împărtășit dacă nu ai fi fost primul cel care a complimentat.

4. Concentreaza-te pe realizarea unui „mare-obiectiv” pe fiecare lună.

Noteaza douăsprezece lucruri pe care vrei sa le obtii pentru fiecare dintre cele douăsprezece luni ale anului. Cumpăra un jurnal de hârtie și scrie cum iti vei umple timpul pentru săptămâna următoare. Fă ceva ce nu ai face în mod obișnuit. Persoana pe care o cauți nu ar trebui să compenseze toate lucrurile pe care le vrei tu; acestea ar trebui să fie o extensie a tuturor lucrurilor care esti tu personal. Cu cât iti trăiești mai mult viața, cu atât mai multă viață va trebui să o împărtășești cu o altă persoană semnificativă.

Examineaza-ti progresele o dată pe săptămână. Aruncă fără milă lucrurile care nu te fac fericit (oameni, activități, lucruri) și îmbrățișează egoist lucrurile care te fac.

Adevărata fericire în viață poate fi experimentată numai atunci când te concentrezi asupra bucuriei interioare, nu atunci când cauti soluții externe. Invita oamenii să se alăture poveștii tale, nu să iti construiască povestea vieții.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.