Pe muchia adevărului

0
3897

Încercăm cu disperare să supravețuim, să ne opunem unor norme și reguli dea lungul întregii noastre vieți. Pledăm pentru adevăr și libertate, ne ținem cu dinții de ultimele noastre resurse vitale și cautăm în continuare puteri de a rezista. Ținem pieptul tuturor barierilor ce ne stau în cale încă de la prima data cînd simțim pamîntul rece și dur sub picioare.

Încă ne mai căutăm pe noi, umblăm prin lume cu speranța de a găsi acel loc pe care îl vom putea numi cu inima și sufletul împăcat, casă. Locul unde ne vom putea cuibări la pieptul cuiva, simțindu-ne fericiți și într-un mod sau altul înteleși. Înțeleși nu numai de cel de lîngă noi, ci de toată lumea. Pînă la urmă cu toții vrem să ne facem auziți. Viața noastră transformîndu-se încet într-o luptă dură și eternă. Luptăm cu formele de guvernare și păpușarii ce ne trag de ațe și ne conduc. Cu cei ce ne cîrmuiesc după propriile dorințe și mofturi spre infern. Luptăm într-un final cu natura, cu cei din jur și chiar cu noi înșine, cu propriile dorințe și valori morale, deci ne batem corp la corp cu tot ce ne înconjoară. Și toate aceste înfruntări sunt în speranța de a întîlni în cale succesul și chiar însăși fericirea, care totuși sunt percepute de fiecare în modul său.

Viața noastră e bazată pe proriile ambiții și puteri, pe eforturile depuse și pașii grei pe care îi facem spre țelurile noastre. Cu cît mai mult muncim, cu atît mai mult obținem și aria posibilităților noastre se măreste considerabil. Pînă la urmă fiecare trebuie să plătească pentru tot ce are.  Dacă comparăm viața cu o școală, atunci putem spune că toate eforturile și eșecurile noastre reprezintă într-un mod sau altul taxa pentru lecțiile și oportunitățile pe care ni le oferă în schimb. Viața e o lecție în continuu, care ne dă ocazia de a învăța și deci niciodată nu trebuie să ne limităm în privința la ceea ce reprezintă cunoștințele. Trebuie să fim mereu dornici de a cunoaste, de a fi curioși și de a pune mii de întrebari, de a fi mereu în căutare de raspunsuri, chiar dacă știm cu certitudine că nimeni nu ne le va da, căci în fine nivelul nostru de inteligență este direct proporțional cu nivelul nostru de curiozitate. Un om înțelept e un om ce poate percepe minciuna și poate mereau să facă alegerea corectă, căci trăim în perioada cînd minciuna persistă mereu, oriunde și viitorul nostru depinde doar de deciziile noastre.

 

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.