Poezie de iubire

2
2442

La rasarit, in fiecare dimineata,

Ma rog la Dumnezeu in gand,

Ca sufletul tau de gheata

Sa se topeasca-n soarele plapand….

 

Ma rog ca roua diminetii

Sa-ti spele ochii adormiti,

Sa vezi ca sensul vietii

Este sa fim fericiti….

 

Eu te iubesc fara cuvinte

Si pentru tine eu traiesc,

Tu esti splendoarea vietii,

Lasa-ma sa-ti dovedesc!….

Comentarii

Comentarii

2 COMENTARII

 1. Nu te supara, dar este o poezie slabuta spre proasta. Nu o spun ca sa te jignesc sau sa te descurajez. Stiu ca esti sincer si vrei sa-ti canti in vesruri iubirea, dar daca ai ales acest stil de poezie, trebuie sa fii atent la rima si odata cu ea, la ritm. Daca nu stii la ce ma refer, mai documenteaza-te, eu nu am aici spatiu sa-ti explic. Iti voi da numai cateva exemple, si cred ca vei intelege.
  Primul vers are 13 silabe. Al doilea are 8 silabe. Nu e rau. Dar:
  primul rimeaza cu al treilea, al doilea cu al patrulea. Rima incrucisata. Dar nu trebuie numai sa rimeze, adica sa se potrveasca la coada versului, ci trebuie sa aibe aceeasi lungime: versul 1 cu versul 3 versul doi cu versul 4. Pai al treilea nu are 13 silabe ca primul, ci are numai 8! Al patrulea, are 10 silabe!!!! Fata de 8 cate are al doilea. 
  Si asa mai departe. 
  Nu ma mai leg de continutul slab, nu ma leg nici de ritmul pe care nu il respecti nici la ideea fara sens care strabate toata poezia. Lasa mult de dorit.
  Uita-te la un poet foarte cunoscut care a spus:
  A trecut intai o boare (8 silabe)
  Pe deasupra viilor (7 silabe)
  Si-a furat de prin ponoare (8 silabe)
  Puful papadiilor (7 silabe). 
  Rima perfecta! 
  Acum, stiu ca mei injura. In gand sau in scris. Fa ce vrei, ca nu ma va afecta. Dar mai bine ai medita asupra celor spuse, ai studia mai mult, si te-ai apuca de treaba mai tarziu, daca vei simti cum clocoteste talentul in tine. Daca nu, lasa-i pe altii s-o faca, tu citeste-i si spune-i fetei (nici nu alm luat seama daca esti baiat sau fata, dar cred ca esti inca copil pentru a scrie poezii) ca il (o) iubesti, in proza, cu cuvintele tale. Este mult mai frumos, si nu te faci de ras.
  Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.