Suflet vindut (Ina) VOLUMUL III

2
2615

VOLUMUL III

Razbunarea a facut-o pe Amalia o persoana cu sufletul slab şi mic. Într-un suflet atins de vidul lumii, obsesia răzbunării e o hrană dulce şi întăritoare, un element substanţial în clipe, o furie ce naşte sensuri peste nonsensul general. Amalia avea asta în gind „ Razbunîndu-mă, mă fac egală cu adversarul meu, dar dacă îl voi ierta voi arata ca aş fi superioara lui şi mă va folosi din nou” Sufletul ei era ruinat nimeni nu o putea înţelege sau opri din ce avea în gînd. Zilele au trecut iar ea prindea din ce, în ce mai mult curaj. Dar totuşi îl iubea prea tare ca să poata face ceva lui Andrei care o să sufere şi el. Însă gîndul că a dezamăgit-o foarte tare revenea iar la razbunare. La şcoala lumea din jur îi provoca doar amăraciune, nu vorbea cu nimeni şi se simţea singura. În una din zile nişte colege vorbeau de ceva şi sa bagat şi ea

 • Hey fetelor, ce faceţi, despre ce vorbiţi?
 • Bună, Amalia vormeam despre serata de mine seara care este organizata de profesoara de română, ai de gînd să vii şi tu, va fi distractiv?
 • Ştii că nu sunt genul să vin la aşa ceva, dar o să vad mai este pînă mine…
 • Cum vrei, tu decizi….

Amalia sa îndepartat un pic însă şoaptele lor suspecte o faceau curioasă şi a încerca a asculta mai bine toata discuţia lor. Iar ele vorbeau despre ea şi Amalia sa înfuriat însă sa ascuns pentru a auzi toata discuţia lor aprinsă.

 • Ce dracu ne-a mai întrebat şi asta acum? Fata vrea informata acuma? Zise una din fetele alea, pe nume Elena…
 • Nu ea vrea să se distreze după ce a lasat-o prietenul ei
 • Sa întilnit cu cineva Amalia, e în stare să iubeasca pe cineva?
 • Păi dacă sa întîlint atunci a şi iubit că am auzit că a suferit şi încă mai suferă rau…
 • De aceia vrea sa vina la serată să uite de dragoste, şi apropo cu cine a ieşi?
 • Cica cu unu Andrei, îi ultimul an la liceu…
 • Serios? Andrei s-a întîlnit cu o fată ca Amalia, prea cuminte pentru el, cum îl ştiu eu pe el nu este genul de fete deastea cred că doar sa jucat cu ea…

Amalia atunci cu lacrmi în ochi ieşi de pe colţ ca să fie vazută si de acele fete, dar nu a spus nimic, cred că ea avea ceva deosebit, Dumnezeu a înzestrat-o cu un dar foarte rar să aibă rabdare. Rabdarea pentru ea reprezenta arta de a spera şi ştia ca rabdarea este amară, dar apoi va da un fruct dulce şi plin de folos. Fetele au intrat în panică şi-au dat seama că ea a auzit toata discuţia lor şi credeau că va ieşi scandal mare, dar nu sa întîmplat nimic, ea a tacut. A doua zi era serata ea a ajuns acasa şi se gîndea ce sa faca să se duca sau nu. Era sigură că şi Andrei va fi acolo de aceia nu ştia cum şi ce fel sp procedeze. Pînă la urmă a luat decizia finala „ O să mă duc nu pentru ai demostra lui că am trecut peste toate, dar mă voi duce pentru că nu toata viata voi plinge dupa cineva care ma dezamagit de aceia nu uit nici de razbunarea mea, în faţa tuturor mă voi razbuna.” Hainele pentru serată le-a pregătit, de obicei nu se machia şi nici acum nu avea de gînd fiindcă nici nu avea timp pentru asta şi nici lui Andrei nu îi placea o fata cu prea mult machiaj.

Comentarii

Comentarii

2 COMENTARII

 1. Si eu mai cochetez din cand in cand cu scrisul . Asta ma relaxeaza si ma face sa evadez din cand in cand din viata reala in lumea de basm a visarii. Felicitari pentru toti aceia care macar o data in viata au reusit sa astearna pe hartie gandurile si trairile lor intr-un mod cat mai artistic ,fara pretentii de mari autori .

 2. Si eu mai cochetez din cand in cand cu scrisul . Asta ma relaxeaza si ma face sa evadez din cand in cand din viata reala in lumea de basm a visarii. Felicitari pentru toti aceia care macar o data in viata au reusit sa astearna pe hartie gandurile si trairile lor intr-un mod cat mai artistic ,fara pretentii de mari autori .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.