Tot respectul pentru o persoana trecuta in nefiinta

0
534

Cat timp trecem prin viata, intalnim nenumarate persoane, care este posibil sa ne devina in timp prieteni sau sa ramana simple cunostinte, oameni cu care sa pastram legatura sau care sa ne devina chiar mai apropiati. Ne intalnim partenerul si oameni cu care devenim chiar inruditi si astfel, cream numeroase legaturi, relatii, amintiri si memorii.

Din pacate insa, viata noastra este limitata si astfel, ajungem la inevitabilul moment in care nu vom mai fi printre cei dragi iar acestia sunt nevoiti sa se desparta de noi, pentru totdeauna. Intr-o astfel de situatie, pe langa a plange moartea unei persoane, este important a nu ne parea rau ca aceasta ne-a parasit ci mai degraba sa acceptam faptul cava continua sa traiasca prin amintirile noastre si povestirile noastre despre aceasta si ca moartea este doar un alt pas din ciclul vietii, pe care cu totii il facem la un moment dat.

Pe langa partea sentimentala, decesul unei persoane aduce se la sine o serie de procese ce trebuie realizate pentru inmormantarea corecta a acesteia, indiferent ca vorbim despre inhumare sau incinerare, o alternativa care inca pare imorala pentru multe persoane dar care pe de alta parte este aleasa de altii si vazuta ca o metoda ceva mai ieftina si mai rapida de a duce la bun sfarsit intregul proces de dupa decesul unei persoane. Astfel, o data cu cresterea numarului de agentii funerare a crescut si numarul crematoriilor, spatii special create in care persoanele decedate pot fi incinerate.

Astfel, exista numeroase pregatiri ce trebuie facute, documente intocmite si articole funerare achizitionate. Pentru asta, cel mai bine este sa lasam totul in seama unei agentii de pompe funebre ce ofera servicii complete. Aceastea fac referire la tot ceea ce este nevoie in cazul unei inmormantari, de la constatarea decesului persoanei, acasa sau la spital si pana la organizarea parastarelor si pomenilor de dupa inmormantare. Acestea pot fi, de la o agentie la alta, mai multe sau mai putine precum si mai bune calitativ, in ceea ce priveste grija la detalii si atentia oferita de catre angajati cat si calitatea produselor funerare alese. Trebuie aleasa deci o agentie funerara buna, de incredere, care sa poata ganta ca poate oferi toate cele necesare si ca va lucra profesional.

O parte din documente pot fi realizate si obtinute si dupa finalizatea inmormantarii insa prin intermediul unei firme de pompe funebre aceste aspecte se pot realiza mai usor, chiar inainte de acest proces, dat fiind faptul ca sunt mai multi angajati ai agentiei care sunt desemnati pentru fiecare proces important in parte. De altfel, fiecare agentie dispune de unul sau mai multi consilieri funerari, rolul acestora fiind multimplu, de la a comunica cu clientii care apeleaza la agentia lor si de a le oferi informatile necesare precum si de a lua legatura cu angajatii de care este nevoie in fiecare caz, cu alte firme de servicii funerare, institutii de stat si nu numai, de la caz la caz. Totodata, ofera si rolul unui pshilog, oferind alinare si suport moral celor apropiati unei persoane decedate, lucruri de care este cu adevarat nevoie intr-un astfel de moment.

Lucrurile pot dura mai mult cand este vorba despre serviciile de repatriere, urmate apoi de cele specifice inmorantarii, in functie de tara in care o persoana a decedat, conditiile in care a decedat si legile si documentele ce trebuie respectate si realizate acolo precum si la noi in tara.

Prin intermediul celor de la Osiris obtinem cele mai bune servicii funerare Nordului, in Bucuresti si zonele imprejurate. Cu sediul in zona Otopeni, acestia pot fi contactati atat la sediul lor cat si telefoni si online, direct pe site-ul lor, la orice ora si in orice zi. A avea un porgram non-stop estecu adevarat important si util, asta pentru ca nu stim niciodata cand va veni ultima clipa a unei persoane si trebuie sa actionam imediat, fara a sta pe ganduri.

In procesul de repatriere al unei persoane, documente personale de identificare precum certificat de nastere, carte de identitate, pasaport sau certificate de casatorie/divort ale persoanei decedate sunt necesare, cerute atat de agentiile funerare cat si de autoritatile din multe tari. Totodata, unele documente trebuie traduse dar si legalizate in limba tarii in care persoana a decedat.

Actele necesare repatrierii sunt de regula intocmite de consilierul de caz vorbitor al limbii native din tara respectiva si sunt urmatoarele:

  • certificatul constatator de deces de regula se ridica de la spitalul unde a survenit decesul sau dupa caz de la procuratura
  • certificatul de imbalsamare . Nu este obligatoriu pentru toate tarile din Uniunea Europeana pentru repatrierea decedatilor din Spania , Marea Britanie de exemplu este obligatoriu)
  • pasaportul mortuar in care va fi indicat traseul parcurs de masina mortuara si care se intocmeste doar de o firma funerara autorizata
  • certificatul de deces care se intocmeste de regula la primaria orasului de deces (o exceptie o reprezinta unele repatrieri din Marea Britanie , cand , daca se efectueaza ancheta , certificatul de deces este eliberat de catre coronerul de caz)
  • dupa caz, alte documente prevazute de legislatia tarii in care a avut loc decesul

Pot exista si anumite reguli, o data ce persoana decedata este adusa in tara natala, precum situatile in care un membru al familiei trebuie sa le prezinte la oficiul starii civile din orasul respectiv , pentru a i se elibera adeverinta de inhumare romaneasca , pe care o va solicita in original preotul pentru a efectua ceremonia de inmormantare si pentru a se transcrie cetificatul de deces romanesc.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.