Uleiuri esențiale pentru odihnă, relaxare și somn

0
635

Deloc surprinzător, s-a demonstrat că stresul și anxietatea sunt rădăcina multor probleme de somn. Din păcate, aceste tipuri de afecțiuni sunt dificil de tratat fără utilizarea de medicamente complicate pe bază de prescripție medicală – dintre care multe au efecte secundare grave.

Având în vedere toate acestea, nu este de mirare că uleiurile esențiale sunt atât de populare în zilele noastre. Fie că este vorba de somn, congestie, dureri musculare, reducerea anxietății sau doar relaxare generală, poveștile de succes ale uleiurilor esențiale sunt peste tot. Și, deși s-ar putea să pară că acesta este un fenomen relativ nou, uleiurile esențiale sunt de fapt una dintre cele mai vechi forme de terapie cunoscute de om.

Pentru toți cei care vă străduiți să găsiți un somn profund și consistent, uleiurile esențiale pot fi perfecte pentru voi. Să aruncăm o privire la 10 dintre preferatele noastre:

Lavandă

Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai frecvent utilizate și se știe că aduc nopți de somn profund și odihnitor datorită nivelurilor ridicate de linalol, care poate calma sistemul nervos și poate scădea tensiunea arterială și anxietatea. DoTerra a dezvoltat o combinație unică de ulei esențial de Levănțică, L-Teanină și extracte naturale din plante, numită serenity doTerra – capsule, care vă ajută să obțineţi somnul reconfortant de care aveţi nevoie fără să vă simți amețit si somnolent a doua zi.

Lemn de cedru

Distilat din lemnul de cedru, uleiul de cedru s-a dovedit că scade hiperactivitatea, reduce nivelul de stres și ușurează tensiunea, toate acestea fiind catalizatori pentru o noapte uimitoare de somn profund.

Muşeţel

De secole, muşeţelul a fost folosit pentru a aduce un efect calmant. Și pentru oricine cunoaște planta, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Vaporii pot reduce ACTH, care este un hormon cunoscut indus de stres, reducând anxietatea și permițând creierului să intre într-o stare profundă de relaxare.

Muscată

Studiile clinice au arătat că uleiul esențial de geraniu poate ameliora anxietatea sau simptomele PMS. Acest lucru se datorează capacității sale de a scădea tensiunea arterială la utilizatori, ceea ce scade stresul și, în cele din urmă, poate declanșa un somn sănătos.

Valeriană

Această plantă puternică a fost folosită de secole pentru a calma starea de neliniște. Pe lângă faptul că vă permite să adormiți rapid, Valeriana vă ajută să rămâneți adormit, permițând o noapte întreagă de odihnă și o dimineață plină de energie.

Ylang Ylang

Cu capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială și pulsul, ylang-ylang-ul este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale care induc somnul. Folosit în timpul zilei, ylang-ylang-ul are, de asemenea, proprietăți de stimulare a dispoziției, care vă pot aduce un zâmbet pe față în orice moment al zilei.

Neroli

Derivat din florile portocalilor amari, Neroli are un parfum bogat de citrice care s-a dovedit a avea un efect liniștitor asupra stării de spirit și poate reduce nivelul de anxietate și insomnie.

Bergamota

Bergamota este derivată din citrice italiene și se știe că ajută creierul nostru să înceapă ciclul de somn. Acest lucru provoacă o reducere a ritmului cardiac, scăderea tensiunii arteriale și reducerea stresului și a anxietății.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.