Un  website al respectului in fata momentelor grele

0
393

In fata mortii totul tace, se aprind lumini, viata isi pleaca in tacere capul si tristetea coplesitoare constientizeaza omul ca este trecator pe lume si nimic nu este mai scump ca viata. Despre mortii se vorbeste numai de bine, iar trecerea lor in nefiinta le-a sters toate greselile posibile, savarsite in timpul vietii.

Moartea aduce impacare si odihna, de aceea oamenii grav bolnavi, ii cheama la ei pe cei cu care erau certati, le cer iertare, sa nu plece in lumea cealalta cu povara supararii.

Cate traditii minunate au romanii legate de inmormantare! Mortul trebuie primenit, imbalsamat, aranjat ca pentru o zi de sarbatoare din mai multe motive.

1.Oamenii care vin sa il vada pentru ultima data sa nu plece cu un gust amar la casele lor.

2.Merita tot respectul apartinatorilor si comunitatii ca si-a facut datoria pe acest pamant.

  1. Se spune ca se va intalni cu ingeri si sfinti si tinuta sa trebuie sa fie decenta.
  2. Cei care cred in inviere considera ca in momentul in care se va produce minunea divina, din morminte vor iesi oamenii cu hainele cu care au fost imbracati.
  3. Este datoria sacra a apartinatorului sa aleaga cele mai bune servicii si produse pentru decedat. Sunt ultimele daruri, daruri de suflet si in acest fel el isi poate arata iubirea si respectul fata de cel care a murit.

Sunt multe de facut in vederea organizarii unei inmormantari, dar exista firme de profesionisti care pot fi gasite pe un website al respectului in fata mortii.

Respectul in fata mortii are mai multe aspecte:

-respectul fata de defunct care va fi tratat cu toata consideratia, cu atat mai mult cu cat nu mai este in viata si nu se poate apara.

-respectul fata de legislatia funerara aflata in vigoare.

-respectul fata de apartinatori a caror durere trebuie sa fie inteleasa si respectata.

-respectul fata de toti oamenii care vin la priveghi si la inmormantare.

Firmele de pompe funebre bifeaza prin intreaga lor activitate toate aceste forme de respect.

Defunctul este preluat din locul in care a survenit decesul si dus pentru pregatirile necesare intr-o sala special amenajata si autorizata. Aici este spalat bine, imbalsamat, imbracat si asezat in sicriu. Nicio parte a corpului sau nu este neglijata. Sicriele sunt complet echipate, dotate cu lenjerie fina si cu perna, crucea inscriptionata cu datele defunctului, iar capacul sicriului este inclus in pret si se inchide perfect cu suruburi speciale.

In prezent, profesionistii de la firmele de pompe funebre de la 07 Funerare detin tehnici speciale prin care se reda perfect frumusetea defunctului. El pare viu in sicriul sau, iar cei prezenti la catafalc vor vorbi in soapta, de teama sa nu il trezeasca. Canicula din timpul zilelor de vara nu mai sperie nici familia, nici specialistii de la pompe funebre, fiindca i-au venit de hac cu trei solutii:

  1. Imbalsamarea al carei efect poate tine si 10 zile;
  2. Capacele frigorifice de sicriu care sunt inchiriate la cererea familiei;
  3. Climatizarea din masina, din locul in care se afla sicriul, care asigura reglarea temperaturii ideale.

Respectul fata de defunct se manifesta insa si in coroanele funerare din flori naturale, proaspete si parfumate, lucrate cu maxima responsabilitate in atelierele firmei de pompe funebre, in coliva buna care este adusa la biserica si servita celor care vin la inmormantare si in alegerea cu maxima grija a alimentelor din pachetele impartite la cimitir, dar si a meniului de la parastas.

Mancarea trebuie sa fie si satioasa si sanatoasa ca persoanele care o consuma sa se bucure de ea.

Ultimul drum se impune sa fie facut intr-o masina perfect curata, condusa de un sofer politicos. Ultima calatorie trebuie sa decurga fara incidente.

Respectul fata de apartinatori consta in calitatea serviciilor oferite pentru pregatirea si in memoria defunctului lor, dar si modul de a comunica al reprezentantului firmei cu acestia. In perioada de doliu, tulburarea se poate manifesta prin stari de nervozitate, prin incoerenta comportamentala sau a frazelor. Firma trebuie sa dovedeasca maxima empatie fata de familia indurerata. Cea mai mare mangaiere pentru un apartinator este sa fada ca inmormantarea a fost organizata fara cusur.

Raspunsul corect fata de asteptarile celor care i-au angajat este forma suprema de respect a profesionistilor firmei fata de familia indurerata.

Dar nu trebuie uitati nici cei care vin la priveghi sau la inmormantare, fiindca si-au sacrificat timpul sa fie alaturi de familia indoliata si fata de defunct. O inmormantare cu lume multa este o forme de cinstire a memoriei decedatului, dar si de respect fata de apartinatori, care nu sunt lasati singuri in fata nenorocirii.

Prin urmare, participantii la inmormantare sunt respectati prin:

-punctualitatea sosirii masinii funerare la capela si sa aduca sicriul pentru priveghi, dar si sa il duca la cimitir in ziua inmormantarii.

-imaginea decenta a decedatului.

-diversitatea si prospetimea alimentelor din pachetele ce vor fi impartite la cimitir.

-mancarea buna si sanatoasa de la restaurant, care va fi servita la parastas.

O firma de pompe funebre de top se gandeste la toate acestea si actioneaza fiind condusa de respectul pe care trebuie sa il manifeste fata de toate aceste categorii de oameni.

Nu conteaza pretul unei inmormantari, ci calitatea acesteia si respectul pe care cei implicati in organizare il manifesta fata de toti oamenii.

07 Funerare reprezinta cheia organizarii inmormantarii fara incidente, a despartirii decente de cel drag care trebuie sa plece. El nu poate fi intarziat din drumul sau sau intors acasa, de aceea ultima calatorie se impune sa fie perfecta.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.